Roden - De tweede tegenstander van de vv Roden in het bekertoernooi was, na Oerterp afgelopen zondag, eveneens een Friese ploeg en wel zaterdag 2e klasser Hardegarijp.

Het was geen "knallende" wedstrijd op deze late zaterdagmiddag aan de Norgerweg. Hardegarijp was zeker in de eerste 70 minuten de betere ploeg, die probeerde een voetballende oplossing te zoeken, terwijl Roden veelvuldig de lange bal hanteerde, waar meestal weinig voordeel uitkwam.

Toch was het Roden, dat door goed doorzetten van de van Be Quick 1887 teruggekeerde Robin van der Tuin, op 1-0 kwam. Lang echter hield deze voorsprong niet stand In de 25e minuut scoorde Rick de Groot namens Hardegarijp de verdiende gelijkmaker binnen, 1-1. Daarna bleef, ook na rust, het spelbeeld, zoals eerder geschetst, hetzelfde.

Het betere spel van Hardegarijp werd dan ook in 70e minuut beloond met een goal van spits en aanvoerder Ralph Wietses, 1-2. Die goal was schijnbaar het signaal wat de vv Roden nodig had. Er kwam iets meer lijn in het spel van de zwart-witten, er werd meer strijd getoond en de verhoudingen in de wedstrijd kwamen de laatste 20 minuten wat meer in evenwicht. Het verraste dan ook niet dat Roden in 75e minuut door Enrico Wardenier gelijk maakte, 2-2. Daarna kregen beide teams nog kansen op de overwinning, maar het bleef bij dit gelijke spel.

Komende zaterdag 15 september is aan de Norgerweg VEV'67 uit Leek de volgende en laatste tegenstander in het bekertoernooi, aanvang 17.00 uur.