Nieuw-Roden - De 21-jarige Renee Huizinga van v.v. Nieuw Roden Vr1 en KTP Nieuw-Roden vertrekt naar Spanje, om daar haar voetbalcarrière voort te zetten.

Spanje.
Renee Huizinga, die 3 seizoenen geleden overkwam van Achilles'94 samen met Amber Bandringa, gaat spelen voor het Spaanse Viaxes Amarelle in de zaal. Voor KTP Nieuw-Roden pakte ze nog de Nederlandse KNVB Beker afgelopen seizoen in Almere. Daar was ze al een heel belangrijke pion in het team. De rebelse dribbelaarster zal zeker gemist worden in de zaal, maar daarnaast ook op het veld bij v.v. Nieuw-Roden Vr1, die net gepromoveerd is naar de 1e klasse.

"Makkelijk was deze beslissing zeker niet maar het is een droom die uitkomt voor mij. Ik kan iedereen wel opnoemen en bedanken die mij geholpen hebben maar dat zijn er extreem veel. In ieder geval wil ik Nieuw Roden bedanken want zonder hun was ik hier niet geweest. Ik heb veel geleerd en super veel plezier gehad bij de club, allemaal heel erg bedankt!", aldus Renee.

Nancy Loth.
Daarentegen komt er wel weer een topvoetbalster voor terug. In de naam van Nancy Loth. Ze voetbalde ooit al eens voor KTP Nieuw-Roden samen met Renee Huizinga (beiden op foto), maar vertrok 2 seizoen terug om ook haar geluk te beproeven in Spanje, maar dan op het veld. Vorig seizoen speelde de 27-jarige Nancy Loth bij SC Heerenveen in de vrouwen eredivisie op het veld. Nancy Loth keert nu terug op het oude nest bij KTP Nieuw-Roden in de zaal, die uitkomt in de eredivisie. Daarnaast zal ze zaterdags ook bij v.v. Nieuw-Roden Vr1 op het veld zijn te bewonderen.

Kortom vrouwenvoetbal is hot in Nieuw-Roden en heeft inmiddels haar naam gevestigd tussen het vrouwenvoetbal door heel Nederland zoal in de zaal als op het veld.

Bron/Foto© DitisRoden.nl