Vanmiddag trekken de buien naar het noorden waarbij er ook kans is op onweer. Regionaal kan het flink doorregenen en worden neerslaghoeveelheden berekend tot lokaal mogelijk 40 mm. Hierdoor bestaat er later vandaag kans op wateroverlast. Dit meldt Buienradar. Hou de Buienradar goed in de gaten!

De maximumtemperatuur komt uit tussen 22 graden langs de kust en 27 graden in het oosten van het land. De wind waait matig en komt uit een noordoostelijke richting. Eind van de middag draait de wind naar het noordwesten en neemt dan verder in kracht met kans op zware windstoten.

Vanavond en vannacht is het bewolkt met (zware) buien en kans op onweer. De noordwestenwind waait matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig of hard en mogelijk stormachtig, windkracht 4 tot 8. Er bestaat kans op zware windstoten tussen 75 en 90 km/u. In de loop van de nacht trekken de buien naar het noordoosten weg en wordt het droog. Ook de zware windstoten nemen dan geleidelijk vanuit het zuiden af. De temperatuur daalt naar een graad of 13.