Op dinsdag 7 augustus, rond het middaguur is er door onbekende oorzaak een grote natuurbrand ontstaan in het Drents-Friese Wold, bij Wateren. Inmiddels is bekend dat de campinggasten om 21.00 uur terug kunnen naar de camping. Ook brandweerlieden uit Noordenveld helpen mee om de brand te blussen.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse. In verband met rookontwikkeling zijn gasten van een aantal omliggende campings geëvacueerd. Ruim 150 brandweermensen, ondersteund door een blushelikopter van defensie, hebben de brand bestreden.

Statement burgemeester Jager
“Onze grote dank gaat uit naar campingeigenaren en -gasten voor hun doortastende en snelle optreden, in het bijzonder naar de fietser die de brand gemeld heeft. Mensen uit de omgeving hielpen ook mee, bijvoorbeeld loonwerkers die water brachten en mensen die spontaan opvang aanboden. Ze hebben er alles aan gedaan om mensen te helpen, ze hebben ook goed gezorgd voor hulpverleners ter plaatse. Mooi om te zien hoe iedereen naar elkaar omziet en elkaar helpt: in Drenthe noemen we dat noaberschap.”

Een deel van het natuurgebied, ongeveer 75ha, is verloren gegaan.

Hieronder beelden van Niels Holterman Ten Hove