Roden - Op deze warme dag staat DitisRoden klokslag 10 uur op de stoep bij Zeller USA Cars, oftewel bij Matheus Zeller.

Iedereen is druk aan het werk, want ondanks de vakantie loopt het maar door.
“Koffie jongens”, roept Matheus. We lopen richting het kantoortje. Iedereen heeft zijn eigen zitplek. “Ga daar maar zitten” , want een paar stoelen zijn heilig voor zijn werknemers.

Een klant, een ouwe vriend van hem, drinkt ook een bakje mee en er komen de mooiste verhalen van vroeger over de tafel. Het was vroeger, misschien nu nog wel, een boefje. “Laatst hadden we een stagiaire en we halen wel es wat lekkers bij Alida. Hij wou een lange lummel speciaal. Had even met Alida afgesproken om wat sambal ipv ketchup erop te doen. Dat jonkje zei niks, maar gooide hem weg. Ik zei wat nou jong, beetje pittig? Zulke dingen, lachen man.”

Nog even een paar autootjes afmelden en een rekening opmaken voor de klant en dan maakt hij even tijd voor ons.

Matheus, geboren in 1979 en opgegroeid in Nieuw-Roden. “Mijn ouders hadden destijds een sloperij, daar is mijn liefde voor auto’s ook door gekomen”. Dit werd later een im- en export bedrijf in Amerikaanse auto’s, dankzij de connecties met familie in Canada.

Hoe is het idee voor Rockin Roon ontstaan?
Samen met Jan Willems, Bart de Vries en ik zaten we een avondje te brainstormen en we kwamen op dit geweldige idee. Na een avondje prakkezeren op de bank bedacht ik Rockin Roon, klinkt goed toch, ligt lekker in de mond.

"Ondertussen even een telefoontje afhandelen hoor".

Vorig jaar was dan de eerste keer, met een hoger aantal auto’s en bezoekers dan we hadden durven dromen. Daarom wordt de 2e editie nog beter georganiseerd dan de vorige keer. Auto’s kunnen nu op verharde gedeelte staan, leuke muziek van Miss Chief, Tumlin’Go Go’s en The Black Ravens. Uiteraard een kapper in Rock en Roll Style en verkoop van leuke spullen. We hebben ook veel hulp van Voksvermaken Roden. Zij regelen het sanitair, verkeersleiders en het hekwerk. De vergunningen en alles erom heen regelen wij, we zijn ook een stichting.

Wat Matheus wel een beetje jammer vindt is dat er een verhaal ten ronde gaat dat hij het Old Style weekend in Foxwolde zou willen overnemen.
"Dat is natuurlijk nooit de bedoeling, dat is en blijft een eigen evenement van Vicky Niemeijer. Zij zijn ook echt van de jaren ’60 en wij hebben auto’s minimaal 25 jaar oud, reken maar vanaf 1993. Het kost wel veel tijd hoor, 4 of 5x per jaar vergaderen we, en zaterdags en zondags alles op en afbouwen".
Maar voordeel is Matheus kan "rockinrollend" naar huis.

Hoop je dat je kinderen je zaak later gaan overnemen?
Nee dat hoop ik toch niet. Eerder zou mijn dochter het nog overnemen dan mijn zoon. Alhoewel hij wel een passie heeft voor auto’s hoor, 290 hotwheels Amerikaanse stijl. Hij lacht, prachtig toch?

Het was een gezellige koffieochtend. Matheus heeft het druk, dat is wel duidelijk. Hij poseert nog even met zijn nieuwe aanwinst een Dodge Coronet. En dan maar weer hard aan het werk.

We lopen nog even een rondje over het terrein om alle old timers te bewonderen. Maar ook verder gewone auto’s kunnen er terecht hoor.
Noteer 2 september maar in uw agenda. Vanaf 13:00 uur bent u welkom. Er is genoeg te zien tijdens de 2e editie Rockin' Roon.

Tekst Coby van Zanten