Maar liefst 800 junioren uit wel 20 landen deden donderdag mee aan de tijdrit als onderdeel van de 54e 6 daagse European Junior Cycling Tour in en rond het hart van Lieveren. Maandag werd de proloog afgewerkt in Assen, gevolgd door een criterium, daarna een klassieker en op een zeer warme donderdag was het landelijk gelegen Lieveren aan de beurt om gastheer te zijn van wielrenners in de dop van over de gehele wereld met onder andere deelnemers uit Zuid Afrika en Australie.

Er werd onder ander tegen de klok gereden door nieuwelingen, nieuwelingen-meisjes, junioren en junioren-dames. Er waren verschillende startplekken, wat weer te maken had met de af te leggen afstand.

Kersverse wethouder Kirsten Ipema was eveneens belangstellend naar de prestaties van de junioren en kwam een kijkje nemen op en rond het Lieverder parcours. Vrijdag is er een omloop in Kostvlies, nabij Gieten, en de zesdaagse wordt zaterdag afgesloten met een klassieker in Assen.

Er heerste een gezellige sfeer in het dorp waar de Liefair er ook weer aan staat te komen en vooral op het terras van ’t Hart van Lieveren werd er een glaasje genomen om de dorst te lessen.

Tekst/foto's© Roel Lubbers