Nieuw-Roden - Zou een sportclub kunnen bestaan zonder vrijwilligers???

Nou wij zijn er van overtuigd dat dit niet kan. Wij reden even naar het voetbalveld van Nieuw-Roden om te kijken hoe mooi de nieuwe overkapping was geworden die tegen de kantine is aangebouwd. Daar was o.a. Sjoerd de Vries druk mee bezig geweest afgelopen maand, om dat voor elkaar te krijgen. En het is prachtig geworden mogen wij wel zeggen. Moeten nog wat kleine dingetjes afgemaakt worden, maar dat is een kwestie van tijd.

Toen we ons omdraaiden en benieuwd waren hoe het voetbalveld er bij lag in deze zeer droge periode, zagen we vrijwilliger Teus van der Lee bezig om de velden te besproeien met water. In de felle zon was hij druk bezig om de slangen en sproeiers te verplaatsen.

Toen we het veld op liepen zei Teus meteen, "je had hier een paar weken geleden moeten zijn joh". "Het was bijna helemaal bruin door de zon en de droogte"." Sindsdien ben ik 6 dagen in de week vanaf 5.30 uur 's morgens bezig om 3 velden van water te voorzien."

De oud-keeper van het 1e elftal, die nog in 1976 promoveerde naar de 3e klasse met Nieuw-Roden, doet dit helemaal alleen.

"Het is nu weer bijna prachtig groen geworden, met de dag wordt het steeds beter, alleen die paar bruine plekken moet ik nog wel even zelf de slang vast houden om daar wat extra water op te krijgen"."Als de voorbereiding begint ligt er weer een mooie groene grasveld", vertelde de 76 jarige Teus tegen ons.

Teus doet het met veel plezier. Anders was hij er ook niet aan begonnen. Wel vertelde hij ons dat ze met de gemeente in overleg waren voor een betere sproeisysteem, wat Roden en ONR ook hebben gekregen. Maar daar zal de nieuwe wethouder Jeroen Westendorp zich verder mee bezig houden. "Maar dat komt vast allemaal goed voor volgend jaar, mocht het weer zo droog worden als dit jaar", aldus Teus.

Toen we Teus nog even hadden geholpen met de waterslangen wat beter neer te leggen, ging hij daarna fluitend en zingend verder op zijn karretje om naar de andere velden te gaan.

Niets anders dan respect kan je voor zo iemand hebben als vrijwilliger!

Bij welke club je ook speelt of supporter bent, wat mag je je handen dichtknijpen met deze mensen! Hulde!