Roderesch - Jaren is er geklaagd over het hardrijden op de Esweg vanaf de Roderesch richting Nieuw-Roden en andersom. Eindelijk is er iets aan gedaan om de hardrijders de voet van het gas af te halen. En het veiliger te krijgen voor fietsers, wandelaars en zelf natuurlijk ook voor de automobilist.

Maar is dat wel zo? Wij namen de proef op de som. In het "versnelde" filmpje is te zien dat er nieuwe obstakels op de weg zijn gekomen, die je eigenlijk nog niet ergens bent tegen gekomen. Voor de automobilist, en zeker in het donker, is het wel extra uitkijken dat je niet per ongeluk de rand raakt van zo'n obstakel, zodat je de macht over het stuur kwijt raakt en op de zijkant terecht kan komen. Het kruispunt richting Ronostrand en richting de Hullenweg is het helemaal uitkijken met een halve cirkel als obstakel op de weg.

Voor de langzame rijders en ook voor de snelheidsduivels blijft het nu zeker extra opletten op de Esweg. Misschien dat de snelheid eruit gaat, maar de veiligheid als je even niet goed op let is wel een puntje mocht je een obstakel raken.

"We hebben jaren lang hier aan gewerkt om de Esweg veiliger te maken, maar of dit nu de echte oplossing is met die rare obstakels op de weg, vraag ik me af", vertelt één van de ondernemers aan ons.

Ieder heeft zo zijn eigen mening hierover en zo hoort dat ook te zijn. De tijd zal het leren of dit de oplossing is om de Esweg veiliger te krijgen.

Hieronder een versnelde filmpje die we reden vanaf de Roderesch richting Nieuw-Roden over de Esweg.