Roden - Na veld- en zaalvoetbal zit ook bij de meisjes en vrouwen Beach Soccer in de lift.

Nu dat er een prachtige complex is gemaakt achter Sportcentrum de Hullen kunnen liefhebbers van voetbal daar nu onder begeleiding van Wiebe Kooiker Beach Soccer les krijgen. En daar werd afgelopen dinsdag massaal gebruik van gemaakt. De opkomst was groot onder de meisjes. Grote voorbeelden voor de jonge meisjes in het Beach Soccer zijn natuurlijk Grytsje van den Berg en Nancy Loth van v.v. Nieuw-Roden die afgelopen weekend nog voor Oranje in Portugal aan het EK meededen.
De talenten van KTP Nieuw Roden Beach Soccer voor meisjes onder 15 jaar pakten vorige week nog de toernooi winst bij het Open Nederlands Beach Soccer Kampioenschap op de stranden van het Oldambtmeer.

"We hebben er 2 jaar over moeten doen om dit voor elkaar te krijgen om hier zo'n prachtige complex neer te zetten", vertelt Wiebe Kooiker ons.

"Er is zand aangeleverd, die speciaal voor deze sport geschikt is. Ook het talud om het veld heen is geweldig. De bal rolt weer terug het veld in als die eruit wordt getrapt. Ideaal! Ook de hoge netten achter het doel die vorige week zijn geplaatst is perfect. We hoeven niet achter de ballen aan te gaan om ze te zoeken. En ook niet meer helemaal naar Zuidhorn af te reizen om daar te trainen op een beach soccer veldje", aldus Kooiker. Verder wordt nog het complex mooi aangekleed alsof je echt aan het strand zit.

Mocht je ook geïnteresseerd zijn om te komen ballen, dat kan elke dinsdag in juli vanaf 18:45 uur. Daarna trainen de dames van KTP Beach Soccer die voetballen in de eredivisie Beach Soccer. Aankomende zaterdag wordt het complex officieel geopend.

Kortom een win win situatie, om lekker te ballen na het veld- en zaalseizoen!

Heb je ook interesse in vrouwen voetbal op het veld, in de zaal, op het zand of alle 3 ..... neem dan even contact op met 0611419906