Roden - Maandag 9 juli is het 60 jaar geleden dat de heer Egbert Buring en mevrouw Geertje Buring-Bathoorn in Peize op 9 juli 1958 in het huwelijk traden.

De heer Buring is geboren op 18 februari 1933 in Nietap. Na zijn lagere school periode ging hij naar de Ambachtsschool. Hij begon zijn werkzame leven als timmerman in Roden waar hij opviel met zijn hoge kwaliteit en perfecte manier van werken. Na enkele jaren werd hij hierdoor opgemerkt door Bouwbedrijf Giezen en gevraagd om te komen werken als uitvoerder. Dit heeft hij vele jaren met grote inzet gedaan, totdat hij gedwongen moest stoppen door gezondheidsproblemen.

Mevrouw Buring-Bathoorn is geboren op 26 november 1935 te Peize. Na de lagere schoolperiode ging ze werken als “dienstmeid” bij een gezin in Haren en als verkoopster bij Burmann in Groningen. Daarnaast had ze na een werkdag ook te maken met het verzorgen van haar ouders, die inmiddels op leeftijd raakten en ook meer zorgondersteuning en aandacht nodig hadden.

Meneer en mevrouw hebben elkaar ontmoet bij Zaal Boonstra in Peize tijdens een dansavond.
Na hun trouwen streken ze neer in Roden waar ze tot 20 juni dit jaar bijna 60 jaar gewoond hebben. Helaas moesten in verband met hun beide gezondheid verhuizen naar het zorgcentrum De Hullen In Roden waar ze nu enkele weken wonen.

Het echtpaar hebben fijne herinneringen aan de vele vakantiereizen, zowel binnen Nederland als in Europa die zij gemaakt hebben, eerst met de tent en later met de caravan. Er werden zelfs in hun jonge jaren reizen op de brommer ondernomen richting Limburg!

Het echtpaar heeft 2 zonen gekregen en inmiddels zijn ze grootouders van 1 kleinzoon en 3 kleindochters. Ondanks de verminderde vitaliteit geniet het echtpaar van elkaar en alles om hen heen.

Foto Coby van Zanten©