Gelukkig is Noordenveld een veilige gemeente waar het goed toeven is. Maar stel dat er bij u is ingebroken. Er zijn duidelijke braaksporen, de dader heeft waardevolle spullen in een bestelbusje geladen en is er vandoor gegaan. U wilt snel actie ondernemen, maar de politie laat nog even op zich wachten.

Wat let u om zelf opsporing te gaan doen? Niets. U kunt met behulp van een smartphone bijvoorbeeld foto’s maken van de sporen en getuigenverklaringen opnemen van de buren. Die informatie zou u kunnen delen met de politie.

Voor mijn afstudeerscriptie van de opleiding Integrale Veiligheid aan de Hogeschool NHL Stenden in Leeuwarden doe ik onderzoek naar of u al dan niet bereid bent om zelf in actie te komen na onder meer een inbraak of diefstal. U kunt deelnemen via DitisRoden.nl aan een online-enquête via de volgende Link.


De enquête is anoniem, tenzij u met de wijkagent van Noordenveld op stap wilt. Inzenders die hun e-mailadres achterlaten maken kans om een kijkje achter de schermen te nemen en zo kennis te maken met het boeiende en afwisselende werk van de wijkagent. De prijswinnaar krijgt in augustus bericht.

Voor meer informatie kun u terecht bij Elisabeth Post: post1438@student.nhl.nl