LEEK - Vorige week donderdag won Knights het inhaalduel thuis met 6-0. Knights startte goed. Men was geduldig aan slag en profiteerde zo van het matige pitchen van de Friezen. Na 13 slagmensen stond er een 8-0 voorsprong. Peter ten Raa en René Veenstra sloegen deze inning een honkslag.

In de volgende slagbeurt werd de voorsprong uitgebreid naar 9-0. Na een tweehonkslag van Floris Meijer, kon hij scoren op de tik van René Veenstra.

Knights kreeg het daarna moeilijker op de hard gooiende tweede werper van Northern Stars. In de vierde slagbeurt kon Geoffrey Ebicilio na een honkslag scoren.

De Friezen kwamen ondertussen langzaamaan terug in de wedstrijd. In de derde slagbeurt kreeg startend werper Thomas Heemstra het moeilijk en werd hij vervangen voor 'good old' Willi Janssen. Hij hield de tegenstander van scoren af, onder andere door drie keer drie slag op het sterktste gedeelde van de Friese slagvolgorde. In de laatste inning werd hij geholpen door een prachtig dubbelspel van Rutger Meijer die na een vangbal de bal met een streep op het eerste honk afleverde.

eindstand 10-7 voor Knights.

Volgende week zondag om 11.00 uur de laatste wedstrijd voor de zomerstop, thuis tegen Pioneers uit Assen.

Foto Idse van der Donk©