Norg - Elke laatste dinsdag in juli wordt dit concours gehouden op het evenemententerrein van het sportveldencomplex in Norg. Deze spectaculaire avond is een lust voor het oog. Door de interactie tussen het publiek, deelnemers en paarden ontwikkelt zich een fantastisch schouwspel. De paarden zullen zich nog meer tonen, waardoor een ieder nog enthousiaster wordt.

Aan de start verschijnen niet alleen Tuigpaarden en Hackney’s voor de showwagen. Ook de Friese aanspanningen nemen deel aan dit concours, en wel in traditionele klederdracht en de daarbij behorende krompanelensjees. Al met al een mooi schouwspel om te zien.

Alle toppers van Nederland komen maar al te graag naar het avondconcours in Norg. Dit jaar zullen de volgende vier kampioenschappen verreden worden: Fries Ras (fok)merries, Tuigpaarden Dekhengsten, Tuigpaarden Eenspannen, Ereklasse, Regio Noord, Hackney’s Tandem.

Door de uitstekende accommodatie, compleet met overdekte tribunes en horecaplein en de imponerende verlichting, zorgen de deelnemers voor echte topsport.

Dit evenement is uitgegroeid tot één van het grootste en bekendste in Nederland en trekt jaarlijks vele toeschouwers. 24 juli in Evenemententerrein bij sportveld Gomos en manege Norg in NORG


Het slotstuk van de avond is een geweldig show “Het Sprookje van Norg”! Het is altijd een verrassing wat hier getoond wordt. Het concours begint om 16.00 uur, entree € 15,00, kinderen t/m 14 jaar gratis.
www.stichtingnorgermarktconcours.nl