Leek - Het jarenlang zeer succesvolle Borderline Country Festival komt nu, na enkele jaren onderbreking, terug op de kalender. Zaterdag 21 juli 2018 gaat het country festival, met klasse artiesten, plaatsvinden op het binnenterrein van het fraaie lommerrijke Grandcafé Borg Nienoord. Het festival mocht zich jarenlang jaarlijks op vele duizenden bezoekers verheugen en nu dus terug... en hoe! Met een klinkende line-up aan top-artiesten in dit genre beloofd het voor de liefhebbers een prachtig festival te worden.

Het Borderline Country Festival heeft uitgepakt en zorg gedragen voor een ijzersterke bezetting aan artiesten. De top van de Nederlandse country scene is aanwezig. Sandra Vanreys, Ben & Carmen Steneker, Dick van Altena, Tekielja, Buckle & Boots, Indian Summer en Ted & Helen. Zelden tevoren was er een dermate sterke bezetting. In combinatie met de zeer fraaie locatie van het festival, het stijlvolle, adelijke en monumentale en lommerrijke landgoed Nienoord, wordt het een absolute happening voor de vele countryliefhebbers en andere belangstellenden. Bij onverhoopt slechte weersomstandigheden wordt het countryfestival verplaatst naar het overdekte Sportcentrum Leek.

Klasse line-up
The Godfather of Dutch Country Music, zo wordt hij de velen genoemd, is aanwezig; Ben Steneker, inmiddels 83 jaar! De laatste jaren vormt Steneker samen met zijn dochter Carmen een zeer populair duo. Sandra Vanreys, inmiddels 25 jaar bühne ervaring op binnen- en buitenlandse podia, werd acht maal uitgeroepen tot Nederlands beste en meest favoriete countryzangeres. Vanreys is verrijkt met de titel Millenium Countryzangeres van Nederland. Ooit schitterde zij voor 42 miljoen kijkers in Amerika tijdens de live uitgezonden tv-show Nashville Now. Een unieke prestatie!

Goede wijn behoeft geen krans; Dick van Altena. Dick van Altena, ook tekstschrijver, staat inmiddels al jarenlang op de bühnes als geliefd zanger en gitarist. Van Altena was ooit leider van de immens populaire countryband Major Dundee.

Tekielja is een countryband uit het Noorden van het land. De combinatie van accordeon en zang in het Gronings dialect spreekt velen aan en het blijkt dat zang in de eigen streektaal geen barrière blijkt te zijn bij het grote publiek.
Buckle & Boots timmert hard aan de weg. De artiesten brengen op zeer eigen manier countrymuziek met wisseling van verschillende instrumenten. De muziek varieert van old-school country tot country rock.

Indian Summer is een in 1996 door Johan Tool (in 2007 overleden) en Wim Smit opgerichte populaire countryband. Zangeres Trudie Kits is de frontvrouw van de band.

Ted & Helen zijn in 2003 uitgeroepen tot het beste Countryduo van Nederland. Vooral ook bij de country line dancers is dit duo zeer geliefd.