PEIZE - Het wielercriterium van Peize is met ingang van 2019 niet langer onderdeel van de Meerdaagse Noordenveld-Westerkwartier. De koers gaat zelfstandig verder als een onderdeel binnen een nieuw evenement, waarbij in de breedte wordt ingezet op sportbeleving voor jong en oud.

De afgelopen jaren heeft de organisatie van de Ronde van Peize gemerkt dat publiek en renners niet meer voor deze vorm van wielerwedstrijden warmlopen. ,,We hebben veel geprobeerd om het aantrekkelijker te maken, maar het werkt niet meer. Het is daarom tijd om het helemaal te vernieuwen”, zegt voorzitter Fonny Wekema.

Sportbeleving voor iedereen
De Ronde van Peize blijft bestaan als criterium voor amateurs en elite, maar dan als onderdeel binnen een tweedaags evenement. ,,Vanaf 2019 ligt de nadruk op sportbeleving voor iedereen. Letterlijk, want we maken een programma voor de allerkleinsten, de alleroudsten en alles wat daartussenin zit”, weet Wekema. Het criterium voor amateurs en elite wordt verreden op een kort en dynamisch parkoers en duurt maximaal anderhalf uur.

Programma
Het programma bestaat verder onder meer uit loopfietswedstrijden en streetraces voor kinderen, een dikke mannenrace en een toertocht. Daarnaast wordt ook de 4 Mijl van Peize op gang geschoten, een hardloopwedstrijd waar iedereen aan mee mag doen. Het volledige programma en de data maakt de organisatie begin 2019 bekend.

Bedankt meerdaagse
De organisatie van de Ronde van Peize bedankt het bestuur van de meerdaagse voor de
lange en mooie samenwerking, waarbij we in de topjaren samen hebben genoten van de aandacht van het vele publiek en de strijd van de wielrenners.

Foto archief DitisRoden.nl Meerdaagse Noordenveld-Westerkwartier Peize