Portugal - Nederland, dat zaterdagmorgen nog steeds van een grote nederlaag tegen Rusland moest bekomen, wilde hun eerste Euro Beach Soccer Cup-punten pakken tegen Zwitserland.

De teams vochten een gelijkwaardige strijd de hele wedstrijd. Helaas zonder Grytsje van den Berg die een ongelukkige rode kaart kreeg in de wedstrijd tegen Rusland.

Helaas verloor Nederland nipt met 3-2 en eindigde het toernooi onderaan de groep met nul punten. De Zwitserse kwam hiermee op de tweede plaats achter Rusland, die zich al verzekerd had van een plaats in de finale zondag. Zo gaat Oranje zonder punten naar huis, waar het vorig jaar nog als 3e eindigde op het EK.

Spanje en Rusland spelen zondag de EK finale.

Zondag speelt Oranje nog tegen Tsjechiƫ, maar kan een podium plaats vergeten.

Nancy Loth en Grytsje van den Berg van v.v. Nieuw-Roden kunnen zich daarna weer gaan richten op de eredivisie Beach Soccer competitie voor vrouwen bij KTP Beach Soccer Vr1.

KTP Beach Soccer Vr2 verloor overigens de landelijke beker finale van eredivisionist BS Zeeland Ladies. In de voorronde werd BS Zeeland nog met 2-0 verslagen maar in de halve Finale moest KTP BS vr2 de meerdere erkennen in de Zeelandse dames.