NOORDENVELD - Kom je vanuit Roden vanaf de Woldzoom en steek je dan de rondweg over, nabij de woning waar eens de dichteres Vasalis woonde en dat nu diens doet als bed & breakfast, even rechts en dan weer links, dan kom je het bord Knuppelpad tegen.

Dit 125 meter lange pad, dat bestaat uit planken, is onlangs aangelegd door Staatsbosbeheer om het voorheen hobbelige en slecht te belopen pad beter begaanbaar te maken. Daarin is men uitstekend geslaagd, want het is een genot om door dit prachtig stukje natuur te wandelen.

Een klein poeltje duikt al direct links op met statige lisdodden en verderop rechts een heideveld met het zeer zeldzame geel gekleurde breekbeen. Vroeg in de ochtend of laat in de avond is het niet ondenkbaar om enkele reeën te kunnen observeren.

Uiteindelijk, na de laatste meters van deze boeiende wandeling over dit knuppelpad, kom je uit op de aloude Toutenburgsingel, dat Terheijl verbindt met De Zulthe in Roden. Tot besluit is een bezoek aan de pingoruïne het “Vagevuur” de kers op de Natuurschoonbos-taart!

Tekst/foto's Roel Lubbers©