Roden - Op obs de Tandem te Roden is in samenwerking met muziekvereniging Noordenveld voor de 3e keer op rij een blazersklas gestart. Leerlingen van groep 7/8 kregen een
kennismakingscursus muziek. In tien lessen gaf muziekdocent Wim Stalman les op trompet, klarinet en bariton en andere blaasinstrumenten. Na tien lessen kenden de kinderen de toonladder en hadden ze met elkaar een paar eenvoudige nummers ingestudeerd.

Deze week was de afsluiting van de blazersklas in de vorm van een optreden voor
ouders/verzorgers, broertjes en zusjes, opa's en oma's. Het harmonieorkest van
muziekvereniging Noordenveld was aanwezig om aan ouders en kinderen te laten zien hoe het spelen in een echt orkest gaat. Ook Jong Noordenveld was aanwezig om aan de kinderen te laten zien met hoeveel plezier zij hun hobby uitvoeren. Zij verzorgden een superleuk optreden binnen en later buiten op straat.

Het was een muzikale avond voor jong en oud. Door het aanbieden van deze blazersklas op scholen stimuleert muziekvereniging Noordenveld kinderen om een instrument te gaan bespelen. Naast dat het ontzettend leuk is om een instrument te bespelen wijst onderzoek uit dat muziek spelen kinderen slim maakt. We kunnen dus oprecht spreken van een win win situatie! De muzieklessen die nu werden verzorgd op OBS de Tandem, kunnen worden vervolgd bij muziekvereniging Noordenveld. Ouders hebben inmiddels de nodige informatie gehad.

Mocht u nu denken, ik zou ook graag gebruik willen maken van muzieklessen voor mijn kind of misschien wel voor u zelf. Dan heeft muziekvereniging Noordenveld een leuk aanbod voor uw kind en u.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Gréhilde Nauta, coördinator Jeugd, 06-
37171133 jeugd@mvnoordenveld.nl of met Gerda Jeeninga coördinator harmonieorkest,
06-11262214 afdelingorkest@mvnoordenveld.nl