Roden - De brand ging gepaard met een forse rookontwikkeling. De vlammen sloegen uit het dak. Vanwege de forse rookontwikkeling is een NL-alert gestuurd waarin werd opgeroepen ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen.

In de gevel van het pand zit asbest. Omdat er geen woningen in de buurt staan, is het risico volgens de brandweer voor de omgeving niet groot. Wel werd de omgeving afgezet.

Het kantoorgedeelte moet als verloren worden beschouwd. De brandweer zet zich op dit moment in op het behoud van de loods. Vanwege dikke brandmuur blijven de caravans/campers hopelijk bespaard.

De brandweer heeft geen indicatie dat er mensen in het leegstaande pand aanwezig waren op het moment dat het vuur uitbrak. Wel zijn er caravans in gestald.

De brand werd rond 18:30 uur ontdekt op de bovenverdieping van het gebouw, dat bestaat uit een kantoorgedeelte en een loods. Vijf van de in totaal dertig waterwagens die in Drenthe klaar staan zijn ingezet. Vanuit Roden, Norg, Leek, Peize, Eelde, Veenhuizen en Smilde verlenen brandweerlieden bijstand. Waaronder ook een hoogwerker.

Foto's Theo Kompier/Michel Boekema/ingezonden foto's