Roden - Woensdagmiddag is er weer een goede daad verricht door de brandweerlieden van Roden en de eigenaar van Pets Place. Aan de Heerestraat zat boven op het dak van het gebouw van de dierenspeciaalzaak een vogelnest met eksters.

Elk jaar zit daar op het dak een nest met scholeksters. Helaas gebeurde voorheen vaak dat de jonge vogeltjes uit het nest vielen en via het dak naar beneden gleden de dakgoot in, waarna ze het uiteindelijk niet overleefden. Ook woensdagmiddag bleek dit weer het geval te zijn.

De "ouders" van de jonge vogeltjes vlogen constant rondom het gebouw en over de straat naar de dakgoot toe waarin de twee vogeltjes lagen. Ze konden er zelf niet uitkomen, doordat ze nog niet konden vliegen. De "ouders" maakten zoveel kabaal om iedereen te laten weten dat hun jonge scholeksters in moeilijkheden waren gekomen. Dit viel de eigenaar van de dierenzaak op en kon het niet over zijn hart verkrijgen en belde vervolgens de dierenambulance. Deze verwees ze door naar de brandweer, zodat die met een ladder bij de jonge vogeltjes konden komen om ze te redden.

Een brandweerman klom het dak op en liep vervolgens over de dakgoot heen om de vogeltjes uit hun benarde positie te halen. Eerst werd er gedacht dat het om 1 jong vogeltje ging, maar naar goed kijken lag er nog een vogeltje in de dakgoot. Boven op het dak was inmiddels ook een hulpverlener van de brandweer gaan staan om de vogeltjes uiteindelijk over te pakken en weer het nest in te leggen.

Zo kon iedereen die hier aan mee hielp met een gerust hart naar huis of aan het werk gaan en blijkt dat de hulpverleners en de winkelier ook zeer goede dierenvrienden zijn! We denken dat we namens de "ouders" van de vogeltjes deze mensen ook van harte mogen bedanken.

Klik hieronder voor de video