Zevenhuizen - We laten dit toch niet weer door onze neus boren, was de eerste reactie van initiatiefnemer Richard Kobes (foto) na een ongelooflijke domper op de bijeenkomst voor een multifunctioneel centrum in Zevenhuizen. Hierbij waren afgelopen maandagavond burgemeester Hoekstra, wethouder Karin Dekker en Hans Morssink te gast.

Het gebouw gaat ongeveer 8 miljoen kosten, maar de gemeente Leek schrok van het bedrag en dacht iets van 2,5 miljoen euro. Dit vindt de gemeente een veel te groot bedrag.

Eerst was de gemeente zeer positief over een MFC in Zevenhuizen, maar nu ze het in hun ogen een te hoog bedrag vinden steken ze hun kop in het zand. Terwijl ze natuurlijk heel goed wisten dat je voor 2,5 miljoen niet zo'n groot functioneel gebouw neer kan zetten in Zevenhuizen. Eigenlijk vinden de initiatiefnemers en de inwoners van Zevenhuizen zich bij de poot genomen, want blijkbaar kan in Leek alles maar alles daar buiten telt niet mee. Overigens zie je dit vaker, ook bij omliggende gemeentes dat alleen het hoofddorp meetelt en dat de kleinere dorpen zich maar moeten redden met een sigaar uit eigen doos. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen werd er weer van alles beloofd en als de "hoge pieten" eenmaal in hun bankje zitten zijn ze alles ineens vergeten en gaan verder over tot de orde van de dag. Dit frustreert veel bewoners, zo ook in Zevenhuizen die zelfs nog in 2011 gekozen werd als "het leukste dorp van Groningen".

"Tijdens bijeenkomst B&W in ons dorp hebben we als 7huusters een goed "statement" gemaakt richting de Gemeente Leek. We hebben er recht op. De "levensader" moet blijven. Samen staan we sterk", aldus de initiatiefnemers.

Volgende week komen de partijen weer bij elkaar voor een gesprek en hopelijk is er dan beter nieuws te melden voor de altijd gastvrije Zeuv’mhuusters.