RODEN - Wethouder Alex Wekema trad vanavond op als bingoleider bij Shantykoor The Shipmates. Met de bingo en de jaarvergadering die eraan vooraf ging, sloot het koor het seizoen af. De bingo begon om 20.00 uur in het Geerties Hoes, Doornakkers 27 in Roden.

Marc Brink, voorzitter van The Shipmates, zocht iemand met verstand van cijfers voor de rol van bingoleider. “Als wethouder van financiën, werk en inkomen en sociale zaken was Alex Wekema geknipt voor deze taak. Bovendien kent hij veel van de koorleden persoonlijk, onder andere omdat ze vanuit Promens Care iedere week de theevoorraad op het gemeentehuis bijvullen.” Een hele gezellige bingo met diverse prijzen, waarbij wethouder Alex Wekema nog opmerkte dit soort dingen heel graag te doen en er zelf ook veel plezier aan beleefd!

Shantykoor The Shipmates bestaat uit 13 mannen met een verstandelijke beperking. Het koor is in 1995 opgericht naar aanleiding van de opening van het Geerties Hoes in Roden. De leden repeteren twee keer per maand en treden regelmatig op. Naast zeemansliederen zingen de mannen ook Jan Smit, Jannes en ander Nederlandstalig repertoire.

Een hele gezellige bingo met diverse prijzen, waarbij wethouder Alex Wekema nog
opmerkte dit soort dingen heel graag te doen en er zelf ook veel plezier aan beleefd!

Na het zomerreces gaan de repetities in september weer van start. Het eerste concert staat ook al in de agenda: 10 november, samen met Shantykoor De Landrotten en The Blue Ladies in Dorpshuis Nieuw-Roden.

Foto's Roel Lubbers©