Vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juni zijn in de Achterhoek de tweejaarlijkse Special Olympics gehouden. Een sportevenement voor mensen met een beperking met een 2500 deelnemers die voor takken van sport de strijd met elkaar aangegaan zijn.
Vanuit Roden hebben, Femke, Janine en Sander G golfers van de Golfclub Holthuizen deel genomen aan het golftoernooi op de golfbaan ’T Zelle in Hengelo Overijssel.

Vrijdag 8 juni zijn zij samen met hun begeleiders vanuit Roden vertrokken. Die dag werd vooral gevuld met een kennismaking met de golfbaan en het in gebruik nemen van hun fraaie vakantiebungalow in Drempt. Het belangrijkste van die dag was natuurlijk de opening van de spelen in het stadion van De Graafschap in Doetinchem. Het was een geweldig feest om al die sporters het stadion binnen te zien wandelen. Gastheren in het stadion waren Eric Hulzebos en Erben Wannemars. Na het hijsen van de vlag en het ontsteken van de Olympische vlam werd het sporttoernooi door dhr. Bruins minster voor sport geopend. Daarna werd het met het optreden van Gerard Joling een groot feest.

Zaterdag was voor Femke, Janine en Sander het moment aangebroken waar zij het gehele jaar voor getraind hadden, de golfwedstrijd op de par 3 baan van ’t Zelle.
De morgen werd nadat golfballen uit de tas waren gehaald gebruikt voor skils. Het oefenen van putten en andere slagen uit het golfspel. Met deelnemers uit het gehele land werd hier in de vorm van een soort competitie aan gewerkt.
Zaterdagmiddag was het dan zover de grote Olympische wedstrijd. De leden van Holthuizen hebben zich hier samen met hun begeleiders goed en enthousiast op gestort. En niet zonder resultaat want met één zilveren Olympische medaille en twee eervolle vermeldingen voor een vierde plaats is goed gepresteerd. Dit onder een stralend zonnige hemel waardoor het wel peentjes zweten was.
Leuk was ook de belangstelling van ouders en andere familieleden die naar Hengelo (gld ) gekomen waren om Femke, Janine en Sander aan te moedigen.

Na de tweede nacht in de gezellige vakantiebungalow in Drempt werd moe maar voldaan de terugreis naar Roden aanvaart. Zondag 10 juni werd het Olympisch team van Holthuizen door o.a. het bestuur verwelkomt op het terras van d golfclub. Daar werd de huldiging nog een dunnetjes over gedaan en waren er bloemen en bedankje voor de leden van de golfclub die de G golfers op hun weg naar de top begeleid hebben.

Foto's Anne Rutgers©


Foto's Onder 2x Roelie Aukema©