Peize - Zaterdag avond was het zo ver en werd de 1ste Taptoe Peize gehouden met maar liefst vijf showbands met internationale bekendheid.
Als eerste mocht het jeugdkorps van Adest Musica uit Sassenheim de spits afbijten.
´s Middags waren zij in Assen op het ODSC 2018 kampioen geworden in hun klasse.
En vanavond stal met name de jonge Tamboer-Maitre de show en harten van het publiek.
Als een volleerd Tamboer-Maitre dirigeerde hij zijn korps over het veld.

Als tweede band was Crescendo uit Opende aan de beurt. Zij zijn anders dan andere showbands omdat zij alles op fiets doen. En dat op fiets muziek spelen op een grasveld lastig is bleek halverwege de show toen de basdrum een blazer van zijn fiets sloeg.
De blazer bleef roerloos liggen op het veld terwijl het voorwiel van de fiets een eigen weg ging. Er was niemand die zich ontfermde over de blazer die nog steeds op de grond lag maar de fiets werd met veel respect de laatste eer bewezen. Natuurlijk hoorde dit allemaal bij de show.

Na Crescendo was het de beurt aan de plaatselijke trots Noordenveld. Ook Noordenveld was iets anders dan de andere showbands omdat zij als enige hun Colour guards bij zich hadden. De meiden hadden het zichtbaar moeilijk vanavond. Noordenveld zette een goede show neer meer zeer gevarieerde muziek.

Als een na laatste was het de beurt aan Takostu uit Stiens. Takostu zette vanavond een goede show neer met vrolijk klinkende muziek. De Tamboer-Maitre van de band durfde het aan om zijn mace meters hoog de lucht in te gooien en ook weer op te vangen. Dit viel bij het publiek in goede aarde en hij kreeg daar ook applaus voor.

Als laatste was het de beurt aan het hoofdkorps van Adest Musica uit Sassenheim. Zij kwamen met een show die gebaseerd was op de muziek die dirigent en componist Rogier v Otterloo. Pauken en een drumstel stonden langs de zij lijn om de showband te ondersteunen.

Hierna kwam de finale als afsluiting van de avond. Alle showbands speelden samen drie nummers met als laatste het Wilhelmus. Een zeer geslaagde avond met een mooie opkomst aan publiek. De organisatie gaf aan het niet ieder jaar te willen organiseren, maar wel 1x in de twee of drie jaar. Misschien is het een idee voor de organisatie om het ieder jaar in een van de drie grote gemeenten te houden van de gemeente Noordenveld: Norg, Roden en Peize? En dan onder de noemer Taptoe Noordenveld! Want met een showband als Noordenveld met internationale bekendheid zou het jammer zijn als daar niet meer mee gedaan wordt.

Klik hieronder voor de foto's van Theo Kompier