NIETAP - Ter gelegenheid van het 325 jarig bestaan van grensdorp Nietap, alsmede het 115 jarig bestaan van de Buurtschap Nietap/Terheijl vond zaterdagmorgen vanuit het plaatselijke café “De Waag” het welbekende programma “Hemmeltied” van RTV Drenthe plaats met de door de wol geverfde presentatoren Harm Dijkstra en Leonie van der Werf.

Een keur aan plaatsgenoten kwam deze morgen, waarbij de belangstelling groot was, aan het woord om uitleg te geven over onder andere: de Open Deur Route, het Natuurschoon, de historie van Nietap/Terheijl, er werd een quiz gespeeld en een sjoelbak zorgde ook nog eens voor de nodige hilariteit.

De feestweek wordt op woensdag 20 juni om 19.00 uur geopend door burgemeester Klaas Smid van de gemeente Noordenveld en tevens zal hierna het boek “Terheijl, een parel in de kop van Drenthe” worden gepresenteerd. De bekendmaking van de mooist versierde straat en de lekkerste taart van Nietap en Terheijl staat deze dag op de rol.

Verder is er deze week van alles en nog wat te beleven hetgeen is vermeld in het programmaboekje dat inmiddels is verspreid. Het beloofd een waar spektakel te worden en volgens het enthousiaste bestuur van de Buurtschap Nietap/Terheijl wordt het een week om van te smullen!

Tekst / foto's Roel Lubbers©

Film Roel Lubbers©