RODEN - Boeken maken steeds vaker plaats voor e-books. Vooral tijdens de (grote) vakantie. Nu deze in aantocht is, organiseert Bibliotheek Roden een gratis workshop voor mensen die willen leren hoe je een e-book op een e-reader, tablet of iPad kunt zetten.

Digitaal Inloopspreekuur
Voor een aanbod van duizenden boektitels ga je naar www.onlinebibliotheek.nl
Het aanbod op deze site wordt regelmatig ververst. Het is gemakkelijk zoeken en er zijn geen extra kosten aan verbonden. Het enige wat de klant nodigt heeft is het bibliotheekabonnement. Het downloaden en installeren van een e-boek kan soms vragen opleveren. Hiervoor kunnen klanten iedere maandagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur naar het Digitale Inloopspreekuur in Bibliotheek Roden

Twee extra workshops
Met de vakantie in aantocht organiseert de Bibliotheek 2 extra workshops. Hierbij krijgen bibliotheekleden in groepsverband uitleg over de e-books, om die vervolgens zelf direct op hun eigen e-reader of op een ander apparaat te zetten. Een account wordt eventueel tijdens de cursus aangemaakt. Omdat het downloaden van e-books anders gaat op e-reader dan op een tablet, PC, smartphone of iPad zijn de workshops verdeeld over twee groepen.

Workshop1 voor het lezen op tablet, smartphone of iPad
Op maandagochtend 18 juni van 11.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Roden.
De klant neemt hiervoor mee:
1. Zijn eigen apparaat plus oplader
2. Het bibliotheekpas en inloggegevens

Workshop 2 voor het lezen op een e-reader
Op dinsdagochtend 19 juni van 10.30-11.30 uur in Bibliotheek Roden.
De klant neemt hiervoor mee:
1. Zijn eigen e-reader plus oplader en het liefst ook zijn laptop
2. Het bibliotheekpas en inloggegevens

Voor beide workshops geldt dat de klant in staat moet zijn persoonlijke mail
te lezen op de eigen smartphone, laptop of op een van de computers in de bibliotheek.

Opgave voor de extra workshops is noodzakelijk. Er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Aanmelden kan telefonisch op 088-012 82 45 of via de mail op info@bibliotheekroden.nl.