Nieuw-Roden - Nicole van der Duin uit Nieuw-Roden heeft sinds kort ook de wielrenners fiets gevonden. De 16-jarige scholier, die in juli 17 jaar wordt, heeft de intentie om volgend seizoen 2019 ook wielerwedstrijden te gaan rijden voor WV de Kannibaal uit Peize.

Het zusje van continentaal profwielrenner voor Alecto Cycling Team, Patrick van der Duin pakte op haar jonge leeftijd zo af en toe eens de fiets van haar broer om een beetje in beweging te blijven. Ze ging dit steeds leuker vinden, zodat ze nu de intentie heeft om wedstrijden te gaan rijden. Nicole traint nu zo'n 4 keer in de week voor haarzelf en maakt hier aardig wat kilometers mee.

Nicole heeft zelf contact opgenomen met de trainster van WV de Kannibaal of ze mee mocht gaan trainen. Aangezien ze de jongste dan zal zijn bij de club bij de vrouwen, moest ze eerst drie trainingen mee doen om te kijken of het echt wat voor haar was. Deze trainingen beviel de jonge Nicole zo goed, dat ze zich uiteindelijk heeft aangemeld bij de wielerclub in Peize.

Ze hoopt net zo goed te worden als haar broer Patrick, die al grote wedstrijden op zijn naam heeft geschreven, maar ze treurt er niet om als dat haar niet gaat lukken.

"Wat Patrick heeft neergezet afgelopen jaren is zo'n hele grote prestatie om trots op te zijn. Ik ben trots op mijn broer wat hij allemaal heeft bereikt en neer heeft gezet met wielrennen en we zullen zien wat er nog komen gaat", vertelt de jonge blondine uit Nieuw-Roden.