Roden - Het was een Avondvierdaagse om nooit meer te vergeten. Vele verhalen had deze vierdaagse. Ieder zo zijn eigen verhaal, wat we eerder op onze website ook al zagen in een prachtig bijzonder bericht.

Regen, onweer, warm, nat, afgelastingen noem maar op. Een bijzondere, maar toch weer een prachtig evenement wat jaarlijks weer georganiseerd wordt. Er zit ontzettend veel werk in om het allemaal voor elkaar te krijgen en alles in goede banen te leiden. Wij denken dat het wederom gelukt is door de organisatie om het tot een groot succes te laten maken.

De laatste avond
Na een kleine vertraging ging de wandeling om 19:00 uur van start. Ondanks het slechte weer zat de stemming er bij een ieder goed in en kon er niet gewacht worden om van start te gaan. Rond de officiële starttijd klonk er nog gerommel, het onweer zat nog in de buurt. Dit zorgde nog voor een beetje spanning om het wel of niet door te laten gaan. Na uitvoerig de radarbeelden en voorspellingen te raadplegen werd er gestart om 19:00.

Tijdens de wandeling bleven de wandelaars gespaard van het onweer, wel heeft het de hele wandeling wel wat geregend, het wandel peloton was goed voorbereid, regenjassen poncho's en paraplu's zorgden voor een kleurrijk tafereel.

Vlak voor het eind zorgde de Brandweer van roden voor een ereboog van water, wie dan nog niet nat was werd het daar dan wel. Daarna was het nog een paar meter naar de finish om daar de verdiende beloning in ontvangst te nemen.

Avondvierdaagse met helden
Eigenlijk is een Avondvierdaagse niet weg te denken uit Roden. Het is een aantal jaren niet van start gegaan wegens verschillende redenen, maar gelukkig staat het weer op de agenda. Als klein kind wilde je toch altijd de 4daagse lopen? Opa's en oma's, ooms en tantes, noem maar op die je dan op staan te wachten met een bloemetje aan de eindstreep. Daar doe je het allemaal voor. Ook al viel er een dag uit of konden de mensen niet de hele route uit lopen, dat was niet zo belangrijk. Het mooiste is om met zijn allen heerlijk te lopen en lekker sociaal met elkaar om te gaan. En na afloop nog nat te laten spuiten met water door de helden van de vrijwillige brandweer uit Roden. En niet te vergeten het dweilorkest De Wodkapel! Het zijn allemaal helden die vrijdagavond over de finish kwamen of om andere redenen betrokken waren tijdens deze editie.

Natuurlijk is er in 2019 weer een Avondvierdaagse in Roden. Alleen laten we dan hopen dat de weergoden de organisatie beter gezind zijn als in 2018.

Foto's©/video Geert Schokker