Ondanks een ruime 11 - 0 overwinning mist Nieuw Roden VR1 het kampioenschap

Nieuw Roden - Op deze laatste zaterdag in de maand mei stond de laatste wedstrijd op het programma voor het eerste vrouwenteam van Nieuw Roden. Onder tropische omstandigheden mochten de dames in het blauw aantreden tegen de eerste keus van de vrouwenselectie van Asser Boys.

Verloren uitwedstrijd
Alhoewel Asser Boys een laagvlieger is in deze tweede klasse, verloor Nieuw Roden met op z'n zachtst gezegd vreemde omstandigheden de uitwedstrijd met een warrig allesbepalende scheidsrechter. Voor aanvang van de wedstrijd had Nieuw Roden nog steeds kans op het kampioenschap, als de vrouwen van Winsum punten laten liggen in de uitwedstrijd tegen Groen Geel en Nieuw Roden ruim wint van Asser Boys was het kampioenschap en de promotie naar de eerste klasse een feit.
Een wedstrijd die geen wedstrijd werd

Om half drie werd er afgetrapt voor het begin van de wedstrijd. De eerste vijf minuten leek het inderdaad nog op een wedstrijd, wellicht kwam dat omdat de 0 - 0 stand zolang op het scorebord bleef staan. Daarna ging het snel in de 6de minuut een flitsende combinatie van Renee Huizinga op Amber Bandringa, de eerst genoemde kreeg de bal met een vloeiende beweging perfect in de loop terug. Van dichtbij was de keepster van Asser Boys kansloos, Renee scoorde gemakkelijk de openingstreffer. Direct een minuut later in de 7de minuut vond Nikki Bosman Martine Kooiker op de rand van het zestien meter gebied, het gerichte schot liet wederom de keepster van Asser Boys kansloos voor een 2 - 0 stand op het scorebord. De zwaar mopperende keepster voelde zich terecht in de steek gelaten door een onthutsend zwakke verdediging. Het was al snel duidelijk dat het klasse verschil op het veld zo groot is, dat je haast wel mee moet voelen met de dames uit Assen. Het niveau verschil tussen Nieuw Roden was niet een klasse maar zeker wel twee klassen. Na één van de verschillende drink pauzes is het in de 18de minuut de oprukkende aanvoerdster Grytsje van den Berg die de bal terug legde op de inkomende Amber Bandringa. De 3 - 0 was dan ook een logisch gevolg van het perfect aanspelen van "der Bomber" van Nieuw Roden. De coach van Asser Boys schreeuwde: "dat was wel een meter buitenspel!" De grensrechter van Asser Boys vlagde terecht niet, maar de toon en boodschap van de coach van Asser Boys was duidelijk. Ondanks de warme omstandigheden bleef Nieuw Roden gewoon doorgaan met effectief en dodelijk combinatievoetbal. In de 21ste minuut vond Renee vanaf het middenveld Grytsje in de punt van de aanval, het droge schot vloog voorbij de geplaagde keepster van Asser Boys voor een 4 - 0 voorsprong.

Kat en muis spel
Nieuw Roden speelde met Asser Boys als een kat met een muis. Af en toe liet het Asser Boys even de bal hebben en dan pats weer een doelpunt, dan mag Asser Boys weer even de bal hebben en pats weer een doelpunt, er kwam voor Asser Boys geen einde aan. Het moest wel hopen dat Nieuw Roden door de zware omstandigheden het wel ergens in de wedstrijd zou geloven en gas terug zou nemen. Voorlopig gebeurde dat even niet, de ook vanmiddag voortreffelijk spelende "juf" Grytsje kwam over rechts van het middenveld weer in het strafschopgebied van Asser Boys. Ze legde de bal af op de inkomende Martine, een verdedigster van Asser Boys deed met een sliding een uiterste poging om de bal te onderscheppen. De bal kwam hiermee perfect weer terug voor de voeten van Grytsje, Grytsje accepteerde dit cadeautje met alle liefde. Met de haar kenmerkende lach op het gezicht scoorde ze de 5 - 0. Toen was het in de 30ste minuut de beurt weer aan Renee Huizinga, Renee kwam met haar fabelachtige snelheid aan in het vijf meter gebied. Met twee snel op elkaar volgende kapbewegingen was ze de verdediging simpel kwijt. Oog in oog met de keepster van Asser Boys was de 6 - 0 voor Renee een peulenschil. De 7 - 0 in de 24ste minuut kwam ook weer voor rekening van Renee, die zich ontwikkelde als een ware plaag voor het vrouwen team uit Assen dat in deze fase wedstrijd alle samenhang als team had verloren. Vlak voor rust mag Nikki een hoekschop nemen, ze gaf de bal een indraaiend effect mee, de wind stond perfect om de boog nog meer te versterken. De bal vloog zomaar voorbij de verdedigster die bij de eerste paal stond en de daarachter staande keepster voor een 8 - 0 ruststand.

Nieuw Roden nam gas terug in tweede helft
In de tweede helft nam Nieuw Roden logischerwijs wat gas terug. Pas in de 61ste minuut kwam er weer beweging op het scorebord. Renee nam vanaf rechts een hoekschop, de bal werd door de verdediging weggewerkt, de bal kwam voor de voeten van Amber van der Donk. Amber zag de vrijstaande Renee, het diagonale schot vliegt over de keepster van Asser Boys in de verre boven kruising voor de 9 - 0. Twee minuten later alweer een doelpunt via Grytsje, die haar rugnummer op het scorebord zet voor de 10 - 0. In de laatste vijf minuten was het tijd voor wellicht het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Martine kwam over rechts na goed doorzetten voorbij twee verdedigsters, oog in oog met de laatste verdedigster bij de eerste paal en de daarachter staande keepster stift ze de bal hoog over de verbouwereerde speelsters van Asser Boys naar de bij de tweede paal vrijstaande Grytsje. Met dit fraai uitgespeelde doelpunt kwam daarmee de 11 - 0 eindstand op het scorebord.

Geen kampioenschap maar nacompetitie.
Door de 0 - 1 winst uit bij Groen Geel is het damesteam van Winsum kampioen geworden in de tweede klasse. Ondanks de grote winst vandaag voor Nieuw Roden is het op de tweede plaats geëindigd, geen slechte prestatie, maar als je zo dicht bij het kampioenschap bent dan is de teleurstelling natuurlijk wel groot. Toch mag het best wel trots zijn op de prestaties van het team zowel op het veld als in de zaal. Bij het vrouwenvoetbal heeft het Nieuw Roden duidelijk op de kaart gezet. De dames kunnen nog altijd promoveren naar de 1e klasse. Wat nu rest is het spelen van de nacompetitie voor promotie naar eerste klasse. Zaterdag 2 juni speelt Nieuw Roden de eerste thuiswedstrijd tegen HZVV.