ditisRODEN.nl HEEFT EEN NIEUWE EIGENAAR

Per 1 mei 2024 heeft een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over genomen en is hiermee de nieuwe eigenaar en aanspreekpunt.

Wia Oldersma , de vorige eigenaresse, stopt dan ook helemaal per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als

Peize - Na de 7-3 overwinning op VV Oerterp maakt Voetbal Vereniging Peize nog steeds kans op de derde periode. In de strijd om de derde periode staat Peize derde, achter Voetbal vv Hoogezand (3 punten meer) en Voetbal vereniging GOMOS (2 punten meer). Het toeval wil dat Peize nog tegen beide teams uitkomt. Allereerst zal er volgende week uit bij Hoogezand gewonnen moeten worden. Peize heeft de laatste twee wedstrijden laten zien dat een bliksemstart mogelijk is; zowel tegen VV DTD als tegen Oerterp stonden de mannen van Willem Lanjouw binnen een half uur al met 3-0 voor. Afgelopen zondag wisten Kelvin Wekema en Loran Vrielink (3x) voor rust te scoren, en scoorden David Kruizenga en Selwyn Slotegraaf (2x) na rust. Zoals te zien is op de foto heeft Peize ook een goed doelsaldo voor de derde periode. Echter is Hoogezand wel in bloedvorm. De laatste nederlaag van Hoogezand dateert van 25 februari, toen thuis werd verloren van DTD (de tegenstander van Hoogezand in de laatste competitiewedstrijd). De 8 wedstrijden daarna werden allemaal gewonnen op 1 na. Onder andere aanstaand kampioen GOMOS (afgelopen zondag gewonnen van concurrent SC Stadspark), Stadspark, GVAV-Rapiditas en Voetbal Vereniging Roden werden verslagen.

Het tweede wist afgelopen zondag in een doelpuntrijke wedstrijd met 3-5 te winnen van rode lantaarndrager Stadspark 2. Het begin van twee was niet sterk. Binnen 10 minuten stond de equipe van Matthijs Ronde al met 2-0 achter. 1-op-1 bleek toch niet het gewenste effect te hebben. Toen dit werd omgezet ging het stukken beter en wist Peize nog voor rust op voorsprong te komen door doelpunten van o.a. Rutger Kruizenga en Merijn Barske. Na rust kwam Stadspark nog terug tot 3-3, maar werd het door doelpunten van opnieuw Rutger en Ivar uiteindelijk 3-5. Komende zondag ontvangt zondag het al tot kampioen gekroonde GOMOS 2 (grote kans dat zowel het eerste elftal als het tweede elftal van GOMOS kampioen worden dit seizoen!). Daarna volgt een tweeluik tegen LAC Frisia 1883 2. De tweede stond al zo gepland. De eerste werd gewonnen door Peize met 2-1, maar wel met een speler op het veld die al te veel voor het eerste had gespeeld. Hierdoor heeft het tweede een punt in mindering gekregen en moet deze wedstrijd overgespeeld worden (op woensdag 23 mei). Een geluk is nog wel dat deze wedstrijd voor de eerste periode is, en niet voor de tweede, waar het tweede nog soeverein bovenaan staat.