Noordenveld - Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). Deze nieuwe regels zijn strenger dan de bestaande regels.

Workshop maandag 11 juni 19.00 - 21.00 uur gemeentehuis
Ook vrijwilligersorganisaties hebben met deze nieuwe regels te maken. Om u als vrijwillig bestuurslid te informeren over wat dit alles voor uw organisatie betekent, biedt de gemeente u kosteloos de workshop 'bewustwording privacy/AVG' aan. Deze workshop vindt plaats op maandagavond 11 juni van19.00 tot 21.00 uur in het gemeentehuis te Roden. De workshop wordt gegeven door Yvonne Sieverts, een deskundige op dit gebied. Tijdens de workshop is er voldoende ruimte om de vragen te stellen waar u als vrijwilliger((s)organisatie) in de praktijk tegenaan loopt.
Er is plek voor 15 deelnemers (één per organisatie). Om die reden vragen wij u om u aan te melden. Bij grote belangstelling, komt er een wachtlijst en kijken we of we nog een keer een workshop kunnen organiseren.

Hoe aanmelden?
Aanmelden voor de workshop kan tot en met maandag 4 juni 2018. U stuurt dan een e-mail naar Leonie van Roekel l.vanroekel@gemeentenoordenveld.nl. Als u specifieke vragen heeft waar u graag antwoord op wilt hebben tijdens de workshop dan is het fijn als u deze vraag alvast mailt. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en rekenen wij op uw komst.

Ter info
Op de website van de NOV (nov.nl) (Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk) vindt u een stappenplan (hoe maak je je organisatie AVG-bestendig).