NOORDENVELD - Sinds maart 2017 organiseren de Bibliotheken van Noordenveld de gratis computercursus Klik en Tik. De cursus Klik & Tik laat cursisten kennismaken met computers en het internet. Na ruim een jaar hopen de Bibliotheken in Noordenveld nog voor de zomer de 100ste cursist te mogen verwelkomen.

In maart 2017 is de cursus kleinschalig gestart in Bibliotheek Roden met 2 cursisten en 1 docent. Voor de Bibliotheek was dit allemaal nieuw en het was afwachten of er voldoende belangstelling voor de cursus zou zijn. Nu, ruim een jaar later, kunnen we vaststellen dat er veel behoefte is aan deze laagdrempelige cursus. Het succes blijkt uit het feit dat de Bibliotheken van Noordenveld binnenkort de 100ste cursist te hopen te verwelkomen.

Het ruime aantal door de Bibliotheek geworven docenten van de cursus Klik & Tik bestaat uit stuk voor stuk enthousiaste en gedreven vrijwilligers, die allen afkomstig zijn uit de dorpen Norg, Peize en Roden. Behalve het overdragen van kennis, staan ze garant voor de gezellige sfeer, die de cursus kenmerkt.

In Bibliotheek Roden wordt de cursus groepsgewijs georganiseerd. In 5 lessen wordt een groep van maximaal 5 cursisten wegwijs gemaakt met de computer. In Norg en Peize worden de cursisten individueel begeleid op eigen gewenste tempo. Er wordt hier gewerkt met maximaal 2 tot 3 cursisten. Ieder volgt de les in zijn eigen tempo en eventueel op eigen laptop. In Norg en Peize wordt gewerkt met een wachtlijst. Zodra een cursist het certificaat heeft behaald, kan een nieuwe cursist starten. De cursussen in Norg vinden plaats op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur. In Peize op dinsdagmiddag van 13.00 tot 14.30 uur en op woensdagochtend van 11.00-12.30.

In Bibliotheek Roden starten binnenkort 2 nieuwe groepen. De eerste groep op dinsdagavond 22 mei en de tweede op vrijdagavond 25 mei. Beide van 19.30 tot 21.30 uur. Opgave hiervoor in Bibliotheek Roden of telefonisch op telefoonnummer 088 012 82 45.

De cursus is gratis! Lidmaatschap van de Bibliotheek is niet verplicht. Aanmelding voor de cursus Klik & Tik is mogelijk in iedere plaatselijke bibliotheek. Dit kan persoonlijk of telefonisch. Cursisten kunnen zelf kiezen waar en wanneer ze de cursus willen volgens. Dit is niet gebonden aan woonplaats. Voor informatie of opgave: Bibliotheek Peize 088-012 84 30 Bibliotheek Norg: 088-012 84 15.

Inhoud van de cursus
Klik & Tik bestaat uit drie modules. De module De Basis is voor mensen die nauwelijks of nooit met een computer hebben gewerkt. In deze module doen deelnemers kennis op over de computer, het toetsenbord en het werken met een muis. De tweede module Het internet op is voor mensen, die af en toe met een computer hebben gewerkt en meer over het internet te weten willen komen. De derde module Samen op ’t Web behandelt de sociale media en geeft meer inzicht in wat Facebook, WhatsApp, Skype en Instagram zijn. Elke module bestaat uit vijf lessen. Cursisten kunnen in overleg met de docent bepalen welke module geschikt is om mee te starten.