Roden - Zondag stond Twente op de planning een pittig ploegje die 3 punten meer als je kijkt naar de tussenstand. Het werd de belangrijkste pot die we tot nu toe hebben gespeeld dit seizoen. Alles hing af van degradatie of aanhaken voor de play-outs. Aangezien FC Twente ook al was gedegradeerd met voetballen wist Twente dat alle ogen gericht waren op hun.

Even een terugblik naar de vorige pot tegen Twente. De vorige pot die werd gespeeld bij het Twente complex werd uiteindelijk 0-1 voor Roden. Door een heerlijke goal van Julius die deze uit een vrije slag creëerde. Het was een stugge en zware pot. Kortom gisteren moesten we de punten pakken en er vol tegenaan gaan. Alle zeilen moesten bijgezet worden….

Nadat onze huidige coach Hans vanuit Amerika via de app ons had toegesproken, info had gedeeld en benadrukte dat we deze echt moesten winnen, was iedereen scherp. Na een week goed te hebben getraind stonden we daar dan thuis tegen Twente.
Na een goed gesprekje in de kleedkamer van Joost, was iedereen erop gebrand om te winnen. We gingen het veld op, het weer was goed en wederom stonden daar onze trouwe supporters om ons naar de overwinning te juichen.
De wedstrijd begon en we gingen in de aanval. Twente was sterk in het begin en kreeg een goeie kans die al in het begin van de wedstrijd goed werd benut door een verdedigende fout. 0-1 Helaas keken we weer tegen een achterstand, in het begin van de wedstrijd. We werden scherper en creëerden goeie kansen. Het was alles of niets en dat wist iedereen. Het roer ging om en we wisten al snel aan te haken. Door een assist van Michiel die een backhand in de cirkel schoot, wist Rutger deze met alle precisie in de goal te werken! Stand 1-1. Het bleef spannend. Beide teams hadden grote kansen en aardig wat corners. Naarmate de wedstrijd voorbij ging merkten we dat beide teams erop gebrand waren om te winnen. Nadat Twente een goeie kans kreeg op het doel waarbij Jasper deze uitstekend wist te redden kwam daar een paar minuten later Sjors met een goede solo waarbij hij de verdediging van Twente eruit rende en uiteindelijk scoorde met een backhand om de keeper heen! 2-1, we kwamen sterker terug en zaten goed in de wedstrijd. Het duurde niet lang of daar kwam de volgende actie al weer aan. Mats kreeg de bal aangespeeld in de cirkel deed zijn trucjes en je ziet hem al aankomen de 3-1 viel!

Het was rust met een 3-1 stand.

De tweede helft begon en we wisten dat Twente een tandje bij ging zetten. Dus wie zijn wij als wij dat ook niet deden. Iedereen was vel en scherp. Maar toch waren er momenten dat niet iedereen van Twente even scherp was. Er was een moment aan de linker flank waar Stan een perfecte schijn maakt en de aanvoerder van Twente mooi het bos in stuurde. (Zie Filmpje) Er is natuurlijk altijd een baas boven baas en daar is natuurlijk onze Mats die een heerlijke panna wist te maken bij de links achter van Twente waarbij het publiek uit zijn dak ging en de speler waarschijnlijk nog steeds de bal aan het zoeken is. Ondanks deze trucjes wist Twente het ons nog moeilijk te maken en er kwamen genoeg kansen maar niks resulteerde tot een goal. De felheid zat erin en aan beide kanten vielen kaarten. Wij bleven goed uitverdedigen en waren sterk in de aanval. Toch was het aan beide kanten moeilijk om het goal te vinden. Het ging heen en weer, maar daar kwam nog een corner... was dit het moment waar ze dan toch weer aan konden sluiten. Nee, de corner werd eruit gelopen en het fluitsignaal klonk! De drie punten blijven in Roden waardoor we weer zijn aangesloten bij de rest. De kans om in de 3e klasse te blijven is nu weer een stuk groter geworden. Het was een spannende wedstrijd waarbij beide teams een mooie pot hebben neergezet.

Alle supporters natuurlijk super bedankt voor het aanmoedigen!!

Volgende week is het Pinksteren dus dan zijn we een weekje vrij.
27 mei zijn wij te bewonderen in Zuidlaren, waarbij we tegen Hondsrug moeten spelen. Dit is tevens de laatste uit wedstrijd waarna nog 3 thuis wedstrijden volgen.

#kaartje pakken is taartje bakken (Chiel)
#bijzijnismeemaken

Siii

Foto's facebook MHC Roden Heren 1