Op initiatief van de heer Gert Klinker van Jonkman Garantiemakelaars te Leek zijn wij, Bouwbedrijf R. van der Sluis bv, in 2011 begonnen met het inventariseren van de mogelijkheden voor woningbouw in Nieuw Roden. Deze inventarisatie is in samenwerking met BA32 Advies & Architectuur uit Heerenveen gebeurd.

In eerste instantie zijn de locatie mogelijkheden onderzocht en vertaald in stedenbouwkundige mogelijkheden waarna dit voorgelegd is aan de gemeente Noordenveld. We hebben over ons idee van ontwikkelen de afgelopen jaren regelmatig overleg gehad met de gemeente om dit initiatief van de grond te krijgen.

Nadat de gemeente tijdens de bijeenkomst van 3 december 2015 in de Pompstee te Roden een oproep heeft gedaan om proactief met ideeën en initiatieven te komen om de bouw weer een impuls te geven hebben wij, Bouwbedrijf van der Sluis bv, als lokale bouwer deze handschoen op een bijzonder manier opgepakt. Uitgangspunt hierbij was gestoeld op het idee om een nieuwbouwproject op basis van Individuele Particulier Ontwikkelaarschap I.P.O. te realiseren. Het is een nieuwbouwproject dat we middels vergaande bewonersparticipatie tot stand wilden brengen. De aspirant gegadigden werden uitgenodigd om input te leveren voor het maken van een plan. De gemeente heeft hiervoor slechts enkele kaders gesteld (maximaal aantal woningen, aanleg ventweg en passend bij Nieuw-Roden) waarbinnen de realisatie plaats moest vinden. Uiteindelijk is in juni 2017 de wijziging van het bestemmingsplan onherroepelijk geworden en zijn wij aansluitend begonnen met het uitwerken van de individuele woningen.

Vandaag 14 mei is het dan zover dat de heipalen van de eerste 3 woningen kunnen worden geboord. Een mooie mijlpaal voor ons als ontwikkelaar, bouwer, architect, makelaar en bewoners die hierbij betrokken zijn geweest. De verwachting is dat in de loop van het jaar meerdere woningen zullen volgen.

Eigen foto's van der Sluis