Haren - Op papier leek het een wedstrijd die moeilijk zou worden voor Nieuw-Roden tegen de kersverse en verdiende kampioen v.v. Helpman uit Haren. Nieuw-Roden in het zwarte tenue spelend.

Tijdens Koningsdag werd de ploeg uit Haren nog kampioen in Nieuw-Roden. De Nei-Roners verloren iets geflatteerd die dag met 2-5. Zondag was het een hele andere wedstrijd en stonden er veel andere spelers in de basis dan in de thuiswedstrijd. Door de vele blessures was de ploeg gehalveerd en moesten er spelers uit het 2e elftal en uit de JO19 gehaald worden. Onder ander Bryan Wayer (debutant) en Robin Kors van de JO19-1.

Het leek een moeilijke opgave te worden, helemaal toen Helpman al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam door een doelpunt van Keanu Chun. Haren speelde veel op de helft van Nieuw-Roden, maar toch counterde de Drenten via hoge ballen op de spitsen onder de druk vandaan. Dit resulteerde zelfs in een 1-1 na een counter door aanvoerder Marcel Kuiper, die net voor het rustsignaal heel beheerst de gelijkmaker binnen schoot.

De tweede helft ging het meer gelijk op, maar toch kreeg Helpman de betere kansen. Er werd nog tegen de paal gekopt door Keanu Chun. Ook pareerde de kersverse vader Femko de Vries nog een bal uit het doel, na een goed ingeschoten vrije trap. Nieuw-Roden kreeg ook nog zo zijn kansjes, maar het bleef bij een gelijkspel. Opvallend aan deze wedstrijd was dat de 19 jarige Robin Kors van JO19 een puike wedstrijd speelde op links in de verdediging van Nieuw-Roden.

Gezien de omstandigheden heeft Nieuw-Roden een winstpunt eruit gesleept tegen de kampioen van de 3e klasse. Nieuw-Roden mag nog altijd hopen op een periodetitel. Er wordt aanstaande zondag nog thuis gespeeld tegen Bolsward en de week er op uit naar Ameland.

Man van de wedstrijd: Femko de Vries
Basisopstelling: Femko de Vries, Bobby Coster,Frank Boksenveld, Ivar den Hollander, Wilco Drent, Marcel Kuiper, Robin den Hollander, Jasper Blaauw, Martijn Steenbergen,Jurriaan Kampen en Robin Kors.
Wissels: Arnold Gooyert, Bryan Wayer en Michael Klomp.
Scheidsrechter: H. Mulder