Roden had vooraf nog kans op het toetje van de competitie om de promotie. Om die kans te pakken moest vanmiddag gewonnen worden van het laag geklasseerde Asser Boys.

Was het het zomerse weer, zat de wedstrijd van afgelopen donderdag nog in de benen of waren het de naweeën van kleintje Rodermarkt. In ieder geval had je bij het spel van Roden niet het gevoel dat er iets op het spel stond. En omdat Asser Boys over het geheel minder kwaliteit in huis heeft ging de strijd over 90 minuten bezien gelijk op.

Een verdeling van de punten zou dan ook een opzicht rechtvaardige uitslag zijn geweest. Maar Asser Boys heeft Robert Termohlen en Rene Westerveen in de ploeg. En die twee spelers met minimaal "hoofdklasse" kwaliteit beslisten de wedstrijd in het voordeel van de gasten. Ver in blessuretijd scoorde Termohlen de 3-4 op een voorzet van Westerveen waarbij de Roden defensie vakkundig werd uitgespeeld.

Zo dreigt het seizoen van Roden in tegenstelling tot de vorige 3 seizoenen te eindigen zonder extra's. Waarmee niet gezegd is dat het seizoen slecht was overigens.

GOMOS won vanmiddag toch wel verrassend met 1-3 in Groningen van Stadspark en kan zo goed als zeker komende zondag het kampioenschap binnenhalen in de wedstrijd tegen degradatiekandidaat MKV. Peize won met 7-3 van Oerterp en heeft nog kans op de 3e periodetitel. Roden speelt zondag as thuis tegen Stadspark.