Leek - Dit jaar vindt de 45ste editie van de Internationale Stoom- en Modelbouwdagen plaats van 10 t/m 13 mei 2018 in Familiepark Nienoord.

Er komen deelnemers uit de hele wereld naar de Stoomdagen om hun modellen aan het publiek en aan elkaar te tonen. Het publiek bestaat jaarlijks uit wel 12.000 bezoekers.

Op het station en het treindepot zullen vooral stoomlocomotieven te zien zijn. En je kunt instappen voor een treinritje door de bossen van Nienoord. Ook is er dit jaar weer de expositietent, hier ontdek je de Nederlandse geschiedenis van de stoomtrein in een expositie van de Nederlandse en Nederlands-Indische Stoommodellen. En er staat een grote spoorbaan opgesteld, waarop ook met miniatuur stoomtreintjes gereden kan worden. En voor de echte liefhebbers zijn er de verkoopstands.

Groot Stoom

Ook dit jaar zijn de levensgrote stoommachines en andere stoomvoertuigen dagelijks te bewonderen op het voorplein van het Familiepark. Deze grote stoommachines uit binnen- en buitenland maken op vrijdag een optocht over het landgoed en door het dorp. Ook zijn er verschillende grote model-tractoren en walsen die in en om het Familiepark rijden.

Foto's© Koen Wieringa