Roden - Dinsdagavond 8 mei stond de belangrijke wedstrijd tegen Boerakker op het programma voor ONR. Het verschil tussen beide ploegen bedroeg vooraf 5 punten, in het voordeel van ONR. Boerakker, dat de laatste plaats bezet, moest dus alles op alles zetten om directe degradatie te ontlopen. Voor ONR was het de zaak om in ieder geval niet te verliezen en het gat op een veilig aantal van 5 punten te houden.

Aan de omstandigheden lag het vandaag wederom niet. Het mooie weer zorgde ervoor dat er veel belangstellende op de wedstrijd af kwamen. ONR wist zich dan ook gesteund door de altijd trouwe harde kern.

In de warming-up bleek hoe lastig het zou zijn om goed voetbal op de mat te leggen. Het warme weer heeft vele voordelen, maar om met dit weer te voetballen is zwaar. Het was erg benauwd en het veld was erg stroef. Dit zou de gehele wedstrijd in het nadeel zijn van ONR, dat graag de voetballende oplossing probeert te zoeken.

Het wedstrijdbeeld was grote delen van de wedstrijd hetzelfde; ONR probeert te voetballen, maar is vaak te slordig om tot een goed uitgespeelde aanval te komen. Boerakker daarentegen hanteert alleen de lange bal en is daar af en toe gevaarlijk uit.

De eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd is dan ook voor de gasten. Door slordig uitverdedigen komt de bal voor de voeten van een aanvaller van Boerakker, die op een leeg goal kan schieten. Gelukkig voor ONR verdwijnt de bal naast de goal. De bal wordt door ONR lang in de ploeg gehouden, maar blijft vooral achterin. Een enkele keer worden de middenvelders bereikt. Hier liggen zeeën van ruimte, die te weinig worden benut. De keren dat ONR dit wel goed doet, ontstaat er gelijk een gevaarlijke situatie. Sander Postma en Leon Schievels bleken erg lastig voor de backs van Boerakker en hadden een aantal kansjes. Het was dat ONR vaak te slordig was in de passing, want Boerakker gaf enorm veel ruimte weg. Er kon niet worden doorgedrukt en de afronding voor de goal was te slordig. Voor rust viel nog wel een doelpunt. Helaas voor iedereen met een oranje hart was het Boerakker dat de score opende. Een afvallende bal werd op de rand van het zestienmetergebied opgepikt en kon simpel worden binnengeschoten, 0-1. Voor rust kreeg ONR nog een aantal mogelijkheden, maar deze werden niet verzilverd.

In de rust werden de nodige woorden gewisseld en werd de boel weer op scherp gezet. Er werd twee keer gewisseld. Frank Bokdam werd vervangen door Nick Pathuis en Bas Been werd vervangen door debutant en topscoorder van ONR 2 Frank Langeveld.

Na rust veranderde er niets aan het spelbeeld. ONR bleef de voetballende oplossing zoeken in de ruimte die Boerakker gaf, maar was weer slordig. Tot overmaat van ramp scoorde Boerakker wel. Uit een voorzet werd de 0-2 binnen gekopt. Het was aan velen te merken dat dit toch wel een klap in het gezicht was voor de Rodenaren. Zou Boerakker voor het eerst dit seizoen gaan winnen? Waar de meeste toeschouwers dachten dat ONR nu het hoofd zou buigen, was niets minder waar. ONR zette juist extra aan en werd zowaar wat minder slordig aan de bal. Bertrik Nienhuis werd een linie doorgeschoven waardoor er achterin 1 op 1 werd gespeeld. Leon Schievels en Sven Buigholt maakten een aantal keer goed gebruik van de ruimte en kwamen vaak door op de rechterkant, waar ook opkomende back Jeroen Westra meermaals opdook. Sander Postma bleef hangend op links gevaarlijk voor de Boerakker verdediging en ook Frank Langeveld was lastig te verdedigen. Waar al vele kansen werden gemist, was het dan toch eindelijk raak voor ONR. Niemand minder dan topscoorder Sander Postma maakte de aansluitingstreffer en bracht de spanning terug. ONR bleef naar voren lopen en gaf wat ruimte weg achterin. Uit een vrije trap van Boerakker werd tot overmaat van ramp de 1-3 binnen gekopt. ONR liet zich niet van de wijs brengen en gaf nog meer gas naar voren. Boerakker kon niets anders dan achteruit lopen. De middenvelders Sander Ottens, Nick Pathuis en inmiddels Bertrik Nienhuis waren constant vrij en konden worden gezocht door de achterhoede. ONR kreeg loon naar werken en scoorde wederom de aansluitingstreffer. Gaat u er even voor zitten, want de goal werd gemaakt door nestor van de groep. Het was de Michel Breuer van ONR, Sander ’Ottje’ Ottens die zijn eerste goal sinds 4 jaar maakte. Uit een corner van Buigholt werd de bal door Pathuis panklaar op de schedel van Ottens geplaatst, die de bal beheerst binnen knikte.

Boerakker kreeg hierna nog een enorme kans, maar Jelle Bouma wist tot twee keer toe met een goede reflex een tegengoal te voorkomen. Het publiek ging massaal achter de ploeg staan en schreeuwde ONR naar voren. Even leek de 3-3 te vallen, maar de goal van Frank Langeveld werd afgekeurd wegens buitenspel. De grensrechter had zijn vlag weer gevonden (nadat deze hem uit woede bij de tweede goal had weggegooid) en stak de vlag de lucht in. ONR bleef aandringen en was vastberaden om niet te verliezen. Schievels, Postma en Langeveld hadden allen kansen op de 3-3. Het was uiteindelijk Schievels die ONR naar de 3-3 schoot. Op aangeven van Buigholt konden kopte Schievels de bal krachtig binnen. Jeroen de Munck bleef zijn mannen naar voren schreeuwen en er bleef met risico gevoetbald worden. Helaas werd de 4-3 niet gemaakt en bleven beide ploegen op een gelijkspel steken.

Eerlijk is eerlijk; deze wedstrijd had geen winnaar verdiend. Complimenten voor ONR, dat ondanks een 1-3 achterstand bleef knokken en nog een gelijkspel uit het vuur wist te slepen.

Aankomende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Mamio op het programma, aanvang 14:30.

Supporters bedankt voor de steun!Opstelling ONR:

Jelle Bouma; Bas Been (45.Frank Langeveld), Sjoerd Hoek, Bertrik Nienhuis, Edwin Bloemendal; Jeroen Westra, Sven Buigholt, Frank Bokdam (45.Nick Pathuis); Leon Schievels, Sander Ottens en Sander Postma