Norg - De belangen vooraf waren duidelijk. GOMOS strijdt met Stadspark om het kampioenschap en Roden wil in ieder geval de derde plek in de competitie om eventueel in aanmerking te komen voor een vervangende periodetitel. Roden won de heenwedstrijd met 2-0 en hield GOMOS toen af van de titel in periode 1. De gastheren waren dus sowieso gebrand op een revanche. Met al deze zaken in het achterhoofd zou je denken dat de vonken eraf zouden vliegen vanmiddag.

Niets was minder waar. Vooral in de eerste helft was het een tamme bedoening met veel lange ballen en een licht overwicht van Roden. De 1-0 uit een penalty van Ronald Sloots kwam dan ook min of meer uit de lucht vallen. Het eerste deel van van de tweede helft gaf eigenlijk hetzelfde beeld alleen kroop GOMOS wat meer uit zijn schulp. Dat resulteerde in de 2-0 door Ivo Drenth. Na die goal ging Roden alles of niets spelen; 1 op 1 achterin en (nog meer) hoge ballen op de spitsen. Dat bleek te werken want uit een van die voorzetten greep de GOMOS doelman ernaast (deed hij wel vaker deze middag overigens) en kon Rene de Vries van dichtbij de 2-1 laten aantekenen. Maar 1 op 1 achterin door Roden betekende ook dat GOMOS kansen kreeg in de omschakeling. Uit een van die kansen scoorde Jannes Siegers de 3-1. Roden bleef volhouden en Rene de Vries scoorde vlak voor tijd met een fraaie kopbal de 3-2. Verder kwamen de zwart-witten echter niet en bleven de 3 punten in Norg.

GOMOS nam door deze overwinning met 1 punt voorsprong de koppositie over van Stadspark. GOMOS speelt zondag de kraker tegen Stadspark in Groningen en Roden speelt thuis tegen de Asser Boys. Peize won vanmiddag met 4-2 van DTD.

Foto's© Roel Lubbers en Koen Wieringa