Nieuw-Roden - Op Hemelvaartsdag stond de wedstrijd Nieuw-Roden tegen Nicator uit Leeuwarden op het programma. De Nei-Roners wonnen de uitwedstrijd op 8 oktober nog maar nipt tegen de Friezen met 0-1.

Het was een wedstrijd waar voor beide ploegen eigenlijk niets meer op het spel stond. Alleen de eer en wat nieuwe jongens uitproberen. Nieuw-Roden staat op een zeer verdienstelijke 6e plaats en Nicator op een 9e plaats en is inmiddels veilig.

Nieuw-Roden die het zonder veel geblesseerde spelers moest doen. Rens Komdeur, Dennis Matulessy, Sander Drent, Ronald Bouwes, Jeroen Gooijert die er een aantal weken uitliggen en Niels Kalfsbeek die tijdens de warming up moest afhaken met lies problemen. Ook keeper Femko de Vries was niet van de partij. Hij is woensdag voor het eerst vader geworden van een prachtige zoon. Zijn plek als keeper werd ingenomen door reserve keeper Rodney Ritsema. Op de bank zaten twee JO19-1 spelers, Edwin Ubels en Tjerry Santinge, en de 35-jarige Peter Woldendorp werd van stal gehaald uit het 2e elftal en ook Robin den Hollander.

De wedstrijd begon voor Nicator best aardig. Ze speelden de eerste 15 minuten meer op de helft van Nieuw-Roden en had met de snelle en balvaardige spelers meer balbezit en zo hun kansjes. Toch had Nieuw-Roden ook af en toe aardige kansen om op voorsprong te komen. In de 25e minuut leek Nicator op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd door scheidsrechter Jager afgekeurd, omdat keeper Rodney Ritsema werd gehinderd in zijn doelgebied. Nieuw-Roden kwam hier goed weg en het leek of ze waren wakker geschud, want een paar minuten later brak Wilco Drent op de linkerflank door. Hij gaf daarna een assist op Marcel Kuiper die vrij stond voor de keeper en schoot de bal beheerst het doel in. 1-0. Even later na de aftrap van Nicator scoorde Nieuw-Roden opnieuw. Via een ingooi kwam de bal bij Ivar den Hollander terecht en schoot de bal van zo'n 20 meter achter de Friese keeper de netten in. 2-0. Lang kon Nieuw-Roden er niet van genieten, want gelijk na de aftrap kwam Nicator terug op 2-1. Het werd een productief 10 minuutjes, want ook Nieuw-Roden scoorde meteen weer tegen in de 34e minuut door een prachtig stifje over de keeper heen door Jurriaan Kampen op aangegeven van aanvoerder Marcel Kuiper. 3-1. Zo gingen beide ploegen ook de rust in.

Na de rust kwam Peter Woldendorp erin voor de zieke Martijn Drent. Nieuw-Roden was af en toe wel slordig in de passing. Nicator voetbalde wat makkelijker, maar creeerde maar bitter weinig kansen om Nieuw-Roden het moeilijk te maken. In de 55e minuut was het weer raak voor Nieuw-Roden. Door een echte scrimmage voor het doel was het opnieuw Jurriaan Kampen die de bal het doel in kopte van de Friezen. 4-1. Daarna was de wedstrijd gespeeld. Nieuw-Roden kreeg veel opgelgde kansen om de voorsprong uit te breiden. Robin den Hollander kopte de bal in de 65e nog net voor het doel langs van Nicator. Inmiddels waren Tjerry Santinge en Edwin Ubbels ingevallen voor Jasper Blaauw en Robin den Hollander. Nieuw-Roden was de betere ploeg, maar kon de vele kansen niet beantwoorden meer met een doelpunt. Marcel Kuiper schoot de bal nog net voor tijd snoeihard rakelings naast het doel en zo bleef het 4-1 en was het een verdiende overwinning voor Nieuw-Roden. Ondanks het vele blessureleed aan de kant van Nieuw-Roden, won het op effectiviteit en doorzettingsvermogen. (Verslag DitisRoden.nl)

Man van de wedstrijd Jurriaan Kampen.
Pupil van de week : Lars Waninge (JO11-1)
Basisopstelling : Rodney Ritsema, Bobby Coster,Frank Boksenveld, Ivar den Hollander, Wilco Drent, Martijn Drent, Marcel Kuiper, Robin den Hollander, Jasper Blaauw, Martijn Steenbergen en Jurriaan Kampen.
Bank: Tjerry Santinge, Peter Woldendorp en Edwin Ubels.

Klik hieronder voor de fotoreportage©
>