Nieuw-Roden - Het vrouwenelftal van Nieuw-Roden hebben dinsdagavond een dikverdiende overwinning gepakt op EKC (Eenrum/Kloosterburen) en de koppositie herovert.

De meiden uit Nei-Roon wonnen de wedstrijd met 4-2. Met rust was het nog 2-2. Nieuw-Roden kwam door eigen toedoen steeds op achterstand, maar wisten dat voor de rust gelijk te trekken door doelpunten van Amber Bandringa en Renee Huizinga. Na rust was het eenrichtingsverkeer op het doel van de Groningse meiden. Nieuw-Roden kreeg nog een penalty toen een speelster onderuit werd geschoffeld in het strafschopgebied. De goed leidende scheidsrechter Basstra legde de bal op de stip en gaf een gele kaart. Deze werd uitstekend in geschoten door Amber Bandringa. Amber Bandringa bracht aan alle hoop een einde voor EKC toen zij vlak voor tijd de beslissende 4-2 binnenschoot op een assist van Martine Kooiker.

Nieuw-Roden herovert hierdoor de koppositie op Winsum en staat 1 punt boven de Groningers die wederom punten verspeelden dinsdagavond. Alleen heeft Winsum nog 2 wedstrijd spelen te goed, waaronder nog een wedstrijd in Nieuw-Roden. De competitie is zeker nog niet gespeeld in de 2e klasse!