Nieuw-Roden - Voor Nieuw-Roden werd het opnieuw een teleurstellende wedstrijd tegen Fc Lewenborg. Het leek heel lang er op dat de wedstrijd in een gelijkspel ging eindigen.

Een goed spelend Lewenborg met snelle combinaties had Nieuw-Roden het eerst redelijk moeilijk tegen de mannen uit Groningen. Maar tot echte grote kansen kwamen ze niet. Totdat speler Mike Weidgraaf het op de heupen kreeg en in de 22 minuut de 0-1 in de netten schoot achter keeper Femko de Vries. Ook moest Martijn Drent het veld al vroeg verlaten door een enkelblessure. Marcel Kuiper kon de gelijkmaker binnen schieten uit een vrije trap. Maar de keeper wist hem uit de kruising te tikken. Even later kreeg Nieuw-Roden opnieuw de kans om uit een vrije trap vanaf zo'n 20 minuten de gelijkmaker binnen te schieten. Dit keer lukte het wel, toen de verdediging van Lewenborg nog bezig was om een muur op te zetten, schoot Wilco Drent de bal in de netten achter de keeper. De scheidsrechter keurde het doelpunt goed zonder dat hij had gefloten om de bal te nemen. Een slimme actie van Wilco Drent wat Nieuw-Roden terug in de wedstrijd bracht.

Na rust bleef de wedstrijd zich vooral af spelen op het middenveld. Lewenborg was voetballend wel de betere ploeg, maar tot grote kansen kwamen ze niet. Nieuw-Roden deed lekker mee en had zelfs de kans om de overwinning te pakken. Marcel Kuiper had voor open doel de bal voor het intikken na een heerlijke actie van Sander Drent. Alleen schoot Kuiper de bal hoog over het doel heen. En wat je dan meestal ziet is dat de tegenstander aan de andere kant scoort. Dit gebeurde heel ongelukkig, want een mislukte voorzet van de Groningers belandde voor de voeten van de ingevallen Niels Kalfsbeek die via een sliding de bal in eigen doel werkte. Nieuw-Roden had te weinig tijd om terug te komen in de wedstrijd en verloor hierdoor met 1-2.

Helaas opnieuw een teleurstellende uitslag net als vorige week waarin Nieuw-Roden door eigen toedoen de wedstrijd uit handen gaf.

Aankomende donderdag speelt Nieuw-Roden thuis tegen koploper Helpman. De Groningers kunnen in Nieuw-Roden kampioen worden als ze winnen. De wedstrijd begint om 19.00 uur. Zondag 29 april wordt er thuis gespeeld tegen fc Harlingen om 14.00 uur. Foto's©/tekst DitisRoden.nl