OSS – Het was een druk en spannend weekend voor Adonis Sportacrobatiek. Zaterdag kwamen de geplaatste teams op de halve finale acrogym van de C-lijn in actie. Zondag werd de dag gevuld met de hoogste lijnen van het A-niveau voor hun plaatsing wedstrijd voor het NK in Ahoy Rotterdam.

Zaterdagmiddag kwamen de 2 teams namens Adonis Sportacrobatiek afgevaardigd naar de halve finale. Een hoge druk lag er op deze teams, in een deelnemersveld van maar liefst 32 teams zouden er maar 4 teams een ticket krijgen naar het NK. Maureen de Wit, Marjolein de Haan en Ilse Hoeksma openende de wedstrijd met een adembenemende balans oefening wat ze een flinke voorsprong gaf in het klassement. Melanie Jager, Sering
Perdok en Marleen Vonk draaiden 2 stabiele oefeningen die hoog in hun categorie scoorden. Het bleef spannend tot in de laatste minuten, hierna kregen beide teams het verlossende woord. Melanie Jager, Sering Perdok en Marleen Vonk behaalden een bronzen medaille gevolgd door clubgenoten Maureen de Wit, Marjolein de Haan en Ilse Hoeksma die met een 4 e plaats de laatste NK ticket veroverden. Een uitzonderlijke prestatie van deze
dames.

Op 23 juni zullen zij afreizen naar Rotterdam waar het Nederlands Kampioenschap plaats zal vinden!

Op zondagochtend mochten Alissa Stoit en Amelié Popma de vloer betreden om tijdens hun 2 e plaatsingswedstrijd hun positie van de vorige wedstrijd te verbeteren om zo een plekje veilig te stellen voor het NK. En dat lukte de dames. Door hun eigen scores te verbeteren mochten Alissa en Amelié in de categorie A- jeugd het podium betreden om het zilver omgehangen te krijgen. Hanna Bol, Indy Gjaltema en Chanel Dewnarain
werden in de A-pupillen 5 e . Naast deze prestaties keerde Adonis terug met nóg 5 medailles waaronder 2 maal goud! Foto's© Riëtte Sikkema