Roden – Wat een gastvrij ontvangst bij Hennie Buiter-Douwes van Atelier Bulero in Foxwolde. Onder het genot van een bakje koffie vertelt ze graag over haar grote hobby namelijk schilderen.

Als klein kind deed ze al niks anders dan tekenen. Op t witte randje van een krant tekende ze, omdat er geen tekenpapier voorhanden was. Tot ergernis van haar vader, vertelt ze lachend, want die moest de krant nog lezen.
Op haar twaalfde won ze een tekenwedstrijd en iedereen zei, daar moet je iets mee gaan doen, zo goed! Maar door drukte, liefde, werk enzovoort liet ze het liggen. Totdat ze in 1994 een hobby moest gaan zoeken door omstandigheden. Wat vind ik leuk? Schilderen was het eerste wat in haar opkwam. Zo kwam ze bij de T.S.R (teken- en schilderclub Roden) terecht waar Fokko Rijkens haar leraar werd. Ook kreeg ze onder andere les van Antje Sonnenschein, Jan Kenter, Wim Heesen en nog meer bekende namen. Sinds Fokko in Roderwolde woont en daar zijn atelier heeft, gaat ze alleen naar hem voor les. Lekker dichtbij. Een fantastische schilderleraar.

Daar kwamen dus de mooiste schilderijen uit voort. Ze exposeert heel weinig, maar heeft wel haar eigen website bulero.eu en de verkoop loopt best goed. Tot haar spijt soms moet ze haar mooie schilderijen toch maar verkopen, waaronder bijvoorbeeld onderstaande schilderij van het Mensinghebos.
Waar haalt ze de inspiratie vandaan? Gewoon uit haar hoofd en soms van een mooie foto van Roel Lubbers, ook bekend bij Dit is Roden. De natuur is haar grootste inspiratiebron. Slingerende bospaadjes, de zonlicht die door de bomen schijnt, kronkelende beekjes en dan allemaal heel kleurrijk. Dit alles maakt ze in haar atelier aan de Haarveen in Foxwolde. Helaas ontbreekt haar tegenwoordig de tijd om het schilderen weer op te pakken. Ze werkt 4 dagen bij Buiter, hun familiebedrijf. 1 middag schilderles, daarnaast past ze ook erg graag op haar kleinkinderen. Eigenlijk moet ze er wel weer tijd voor maken. Van haar prachtige kunstwerken zijn ook ansichtkaarten gemaakt. Deze zijn te koop in de winkel. Dit loopt als een tierelier.
Schilderen is haar grote passie, maar haar familie is het belangrijkste. Bedankt voor deze leuke interview Hennie en je gastvrijheid.

Foto/tekst © Coby van Zanten