Roden - Komt u ook naar de informatiebijeenkomst voor burgerhulpverleners in Roden? Dr. Harry Palsma vertelt dan over zijn plan om Roden in één klap hartveilig te maken.

Wij zijn bezig met een wereldprimeur met een innovatief concept, waarbij we Roden in één klap hartveilig gaan maken. De overlevingskans van reanimatie in Roden gaat dus verdubbelen. Hoe we dit gaan doen? We gaan binnen een halfjaar 1 op de 4 vrijwillige burgerhulpverleners in Roden voorzien van een AED, betaald door sponsoren. Zij zijn daardoor in staat bij elke reanimatie binnen 4 minuten ter plaatse te zijn met een AED. De overlevingskans van een reanimatie blijft al decennia lang steken op 20% en met dit plan wordt dit 40%. Dit alles door middel van het ‘BurgerAED platform’. Hiermee kunnen we de komende 10 jaar 20 extra levens redden in Roden.

Harry Palsma gaat donderdag 12 april vertellen over het BurgerAED platform en het plan om Roden in één klap hartveilig te maken. Daarnaast legt hij uit waarom burgerhulpverleners met een AED het meest effectief zijn om levens te redden bij een hartstilstand. Verder horen wij graag uw input: hoe activeren we sponsoren in Roden om AED’s te sponsoren. In elk geval wordt de eerste AED in Roden gesponsord door Medizon.

Burgerhulpverleners, sponsors en andere belangstellenden zijn van harte welkom op 12 April 2018 aan de Ceintuurbaan Noord 170 in Roden waar medesponsor Medizon en IMDS onze gastheren zijn. Wij ontvangen u graag om 19.30 uur, waarbij er tot 20.00 uur gelegenheid is tot kennismaken en netwerken.