Noordenveld - Vrijdag rond het middaguur hebben de lijsttrekkers van het CDA en de ChristenUnie samen met wethouder Kosters zich uitgebreid laten informeren op de Esborg.

Het CDA en de ChristenUnie hadden daarvoor gezamenlijk een debat met de leerlingen raad van de Ronerborg in het gemeentehuis georganiseerd.

De leerlingen van de Esborg hadden voor de aanwezigen een lunch verzorgd met soep, salade en broodjes. Onder het genot van deze heerlijke lunch zijn de aanwezigen in gesprek gegaan met de locatie directeur Jaap van Oosterlo. Vele onderwerpen kwamen ter sprake hoe de school leerlingen aan stages helpen, een baan zoeken en helpen om een plek in de maatschappij te vinden. Het praktijkonderwijs is toch een plek waar kinderen die moeilijk leren een boost krijgen om die plaats in het arbeid leven te vinden. Jaap vertelde vol passie over "zijn" leerlingen hoe ze zich ontwikkelen met een eigen leerlijn. Het CDA en de ChristenUnie spraken met Jaap af dat ze volgend jaar terug komen om de binding met de school te onderhouden. Zeker deze jeugd op de Esborg hebben de aandacht nodig om een, in sommige gevallen, beschutte werkplek in het bedrijfsleven te vinden. Na de lunch hebben de aanwezigen nog een rondleiding door Jan van de Tuin gehad.