RODEN - De solo klarinettist Bert Brandsma van de beroemde Chris Barber’s Jazz Band is vandaag vastgelegd voor Huisconcerten. De rietblazer vervangt de jonge Russische jazzklarinettist Anton Jakimenko. De sympathieke Rus is doorgedrongen tot de finale van een internationaal jazzconcours dat op dezelfde datum plaatsvindt. Huisconcerten is op zondag 25 maart in 14 huiskamers in Roden en Peize.

Trots op Jakimenko
Per toeval is Bert Brandsma een paar weken in Nederland. Normaliter toert hij met de Chris Barber’s Jazz Band over de hele wereld. “We zijn trots op Anton Jakimenko dat hij tot de finale is gekomen van het internationaal jazzconcours. Die kans willen we hem uiteraard niet ontnemen, vertelt Ben Douwes, programmeur van Huisconcerten. “Met de solo klarinettist Bert Brandsma hebben we een fantastische vervanger voor Jakimenko gevonden.”

Klarinettist Bert Brandsma
De rietblazer studeerde af voor klassiek saxofoon en in zowel jazz als lichte muziek. Dankzij deze veelzijdigheid volgde een spraakmakende, internationale carrière die hem meer dan 12 winterseizoenen in de Opera van Keulen liet optreden. Hij speelde als gast bij symfonieorkesten uit Nederland, Duitsland en Rusland. In 2012 werd hij benaderd om deel te maken van het orkest Chris Barber’s Jazz Band geleid door de Britse Jazzlegende Chris Barber.

Smeuïge anekdotes
Tijdens zijn huisconcert speelt Brandsma Ragtime, Blues, Swing en andere swingende stukken uit de gouden jaren van Classic Jazz. Hij zal naast klarinet de nodige saxofoons uit zijn collectie meenemen, waardoor een breed spectrum aan klankmogelijkheden ontstaat. Ook kan men de nodige smeuïge anekdotes verwachten van Brandsma, dankzij zijn bijna legendarische kennis van de Jazzgeschiedenis.

Martijn Luttmer in The Passion
Mondharmonicaspeler Martijn Luttmer die ook tijdens Huisconcerten speelt is gevraagd voor het The Passion. Luttmer zal optreden met zijn chromatische mondharmonica tijdens het spektakel dat live wordt uitgezonden vanuit Amsterdam op 29 maart 2018.

Kaarten voor Huisconcerten kosten €18,- en geven toegang tot 3 huisconcerten. Kijk voor meer info op: www.theaterroden.nl/kaarten/huisconcerten.