Zondag werd de Ronde van Drenthe gehouden voor mannen profs en tevens een wereldbekerwedstrijd voor dames met alle toppers zoals: Marianne Vos, Anna van Breggen, Kirsten Wild, Chantal Blaak en Ellen van Dijk. De start vond plaats vanuit het gemeentehuis te Emmen en de eindstreep was getrokken in Hoogeveen.

Evenals de vorige jaren was de gemeente Noordenveld, die tevens als sponsor z’n steentje bijdraagt, weer uitgenodigd met een bus vol zogenaamde VIP’s deze koers te volgen. Onder leiding van spreekstalmeester Jan Slenema voerde de reis naar: Emmen, keienstroken in Valthe en bij het Boomkroonpad, de befaamde VAM-berg, die 4 maal moest worden bedwongen, om uiteindelijk de finish in Hoogeveen mee te maken.

Bij de dames zegevierde Amy Pieters en bij de heren profs gingen de handen van de Tsjech Frantisek Sisr de lucht in. De uit Nieuw Roden afkomstige Patrick van der Duin kon bij de mannen helaas geen rol van betekenis spelen.

Ook DitisRoden zat in koers en er werden weer heel wat wielerplaatjes geschoten. Voor een uitgebreide fotoreportage van de Ronde van Drenthe kijkt u overigens even op www.roellubbers.nl

Foto's© Roel Lubbers