Leeuwarden - Nieuw Roden moest zondagmiddag de uitwedstrijd spelen in Leeuwarden tegen LVV Friesland. De thuiswedstrijd werd nog maar net gewonnen met 2-1 door de Nij Roners.

Nieuw Roden had de eerste helft wel meer balbezit, maar creëerde weinig met de hoge ballen die vanaf de verdediging richting de spitsen gingen. Sander Drent schoot nog de bal net naast het doel uit een vrije trap. Japser Blaauw had nog de grootste kans op de 0-1 toen hij de bal net naast het doel van Hans Brattinga lopte. Nanne Koster deed nog wat terug voor Friesland met een schot, maar keeper Femko de Vries pareerde de bal uitstekend met zijn vuisten. Helaas moest Martijn Steenbergen na een half uur het veld verlaten toen hij na een sliding door zijn rug ging. Hij moest nog naar het ziekenhuis gebracht worden voor onderzoek, omdat hij zoveel pijn had waardoor hij nog maar amper kon lopen. Waarschijnlijk een verkrampte rugspier was het oordeel na een medisch onderzoek. Bobby Coster kwam voor hem in de ploeg. LVV Friesland begon steeds meer overwicht te krijgen op het einde van de eerste helft. Eerst was het Jordi Heins die nog maar net de bal langs het doel kopte van Nieuw Roden, was het op slag van rust toch Thom van der Meer die de Friezen op een 1-0 voorsprong bracht. De bal schoot hij na een rebound vanuit een hoekschop in de netten van het doel. Zware tegenslag op slag van rust.

Na de tweede helft bleef Friesland aardig doordrukken. Nieuw Roden had het moeilijk om grote kansen te creëren. Dennis Spijkstra wist na een voorzet de bal nog maar net naast het doel van Nieuw Roden te koppen. Toch was het even later Sander Drent die de bal nog net langs het doel schoot van de Friezen. De Friezen waren hiermee door hem gewaarschuwd. Eindelijk was er dan de verdiende gelijkmaker van Sander Drent die na een voorzet van Marcel Kuiper de 1-1 binnen tikte. Hij kwam hierbij wel in aanraking met keeper Hans Brattinga die hierdoor geblesseerd het veld moest verlaten. Na wat commentaar van Edwin Hoekstra van Friesland op scheidsrechter Wietze de Windt uit Harkema, moest ook hij het veld ruimen na een tweede gele kaart. Nieuw Roden leek op dat moment op rozen te zitten toen het moest spelen tegen 10 man. Maar niets was minder waar, want LVV Friesland kwam zelfs op een 2-1 voorsprong. Nadat keeper Femko de Vries onnodig de bal uit zijn handen liet glippen kon Jan Roelof Nijboer de bal makkelijk in het doel tikken van Nieuw Roden. Opnieuw een tegenslag. Hierna werd alles op alles gespeeld. Inmiddels waren Jeroen Gooijert en Rens Komdeur ingebracht en kwam er veel meer druk op de Friezen te staan. Eindelijk was het dan toch Martijn "Stiekel" Drent die uit een hoekschop van Marcel Kuiper de bevrijdende 2-2 op het scorebord bracht in de 85e minuut. Helaas kwam Nieuw Roden na dit doelpunt net tijd te kort om het verder af te maken. LVV Friesland heeft geluk gehad dat de 2-2 laat viel in de wedstrijd, want het stond daarna heel erg onder druk. Toch heeft Nieuw Roden het tenslotte, over de hele wedstrijd gezien, aan zichzelf te danken dat ze met maar één punt naar huis gegaan zijn.

Klik hieronder voor de fotoreportage van de wedstrijd