RODEN - Gezien de stand op de ranglijst leek dit een onnodige nederlaag van de Roners.
Ook al omdat de uitwedstrijd met 2-7 door Roden werd gewonnen en Amicitia VMC de laatste wedstrijden niet goed had gepresteerd.

Hoe anders was het beeld van deze zondagmiddag. Amicitia, wat minder getalenteerd misschien, compenseerde dat ruimschoots met inzet en beleving. Zeker na de snelle 0-1 door de handige Wesley Elser kon Amicitia z'n favoriete spelletje hanteren, achteruit leunen met een fysiek sterke verdediging, een goede keeper en loeren op de counter. Roden was niet bij machte iets tegen deze spelwijze in te brengen, ook al omdat bij de meesten de beleving en zuiverheid in de passing ontbrak. Er waren wel kansen voor Roden, maar vaak was het te druk in het strafschop gebied, ontbrak de nauwkeurigheid of stond de keeper van Amicitia in de weg. Daarbij was Amicitia af en toe wel gevaarlijk in de counter en het verbaasde dan ook niet dat uit een van die mogelijkheden de 0-2 werd gescoord. Enrico Wardenier deed in de 90e minuut nog wat terug door de 1-2 te scoren, maar dat was duidelijk te laat.

Al met al een terechte nederlaag voor de vv Roden. Volgende week is de tegenstander Forward. In Groningen wordt dan om 14.30 uur afgetrapt.